Hirdetés

Főoldal » Inspiráció » Aki nélkül más lett volna a Star Wars - Joseph Campbell

Aki nélkül más lett volna a Star Wars - Joseph Campbell

2015. November 19. 14:38

Joseph Campbell híres amerikai író, elismert gondolkodó volt. A boldogságkeresés fontosságát hangsúlyozta: "follow your bliss" - "kövesd a boldogságod". Joseph népszerű regénye és nagy hatású könyve "Az ezerarcú hős", melyben a modern pszichológia eszközeit felhasználva tárja fel a vallások és mítoszok díszletei mögé rejtett igazságot - írja a libri.hu.

Kép: Motiválódok / www.motivalodok.hu /

Több forrás állítja, hogy magát George Lucast is Joseph Campbell inspirálta a világsikerű Star Wars megalkotásakor. A történet szerint Lucas egy autóbaleset után lábadozott, amikor kezébe vette Joseph fent említett regényét. "Az író a mesék, a mítoszok és a legendák archetípusait definiálta. Innen emelt át űreposzába a három alapkaraktert. A szép hősnőt, akinek megmentésével szerelem, gazdaság és hatalom jár, a testvért, illetve a törvényen kívüli cowboyt" - olvasható a 24.hu oldalán egy tíz évvel ezelőtti cikkben.

Persze nem a Star Wars megszületésében való inspirációja jelenti Joseph legnagyobb szellemi örökségét. Választott idézetünkhöz hasonló motiváló gondolatok, írások tucatjai maradtak meg az utókornak. Kítűnő szónoki képességekkel rendelkezett, állítólag képes volt órákon át előre megírt jegyzetek nélkül előadást tartani egy-egy téma kapcsán.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.