Hirdetés

Főoldal » Inspiráció » Az USA 16. elnöke - a gyakran idézett Abraham Lincoln

Az USA 16. elnöke - a gyakran idézett Abraham Lincoln

2015. November 09. 17:53

Legendás karaktert rejt a név, Abraham Lincoln volt az Egyesült Államok 16. elnöke, 1861-től 1865-ig. Az amerikai vezetőtől tucatnyi világhírű idézet és gondolat maradt az utókorra, az egyik legismertebb talán: "Lassan haladok, de sosem hátrafelé".

Kép: Motiválódok / www.motivalodok.hu /

Abraham Lincoln volt az, aki erkölcstelennek tarotta a rabszolgaságot, elvi alapon ellenezte. Haladó gondolkodása miatt számos politikai összetűzése volt, ilyen volt a híres Douglas-Lincoln vita, amely küzdelem az illinois-i szenátori székért folyt.

A történelemkönyveken, és a történelmi regényeken kívül a filmes világ idézi fel gyakran Abraham korát, s magát a volt elnököt. Legalább olyan mértékben számít ikonikusnak arca, mint Einstein-é is, gyakran használják különféle grafikákon az elnök portréját. Széles körökben ismert az aláírása, illetve a Lincoln-emlékmű, ami szinten a kedvelt filmes fogások eszköze. Az Éjszaka a múzeumban 2 című sikerfilmben például életre is kel a hatalmas ülőszobor.

Fotó: http://usa-reiseblogger.de/ 

Sok helyen visszaköszön a Lincoln név világszerte, a Lincoln autómárka is Abraham előtt tiszteleg, az elnök neve után építették fel a brandet. 

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.