Hirdetés

Főoldal » Inspiráció » Egy napban 24 óra van! - Arnold Schwarzenegger mottója

Egy napban 24 óra van! - Arnold Schwarzenegger mottója

2015. December 02. 17:39

Nehéz helyzetben van az újságíró, amikor objektíven kell megragadni egy számára kedves történetet vagy személyt. Ugyanakkor biztonsággal írhatok, hiszen Arnold az egyik olyan karakter a történelemben, aki joggal küzdött meg az emberek szimpátiájáért.

Kép: Motiválódok / www.motivalodok.hu / 

Egy könyv, amit tiszta szívvel ajánlok bárkinek - az Emlékmás. Általa egy elképesztően gazdag önéletrajz kerül az ember kezébe, már-már olyan érzése van, hogy "ilyen nem létezik, ez nem lehet egy valódi ember életútja, csak kitalált személyé". És természetesen nem feltétlenül a személy miatt, hanem sokkal inkább az inspiráció miatt, hiszen gyakran mások pozitív példáin keresztül motiválhatjuk önmagunkat is.

Arnold sztorija igaz és meglepően fordulatos. Megérne egy komolyabb szakdolgozatot is a téma, főleg olyan kérdéseket boncolgatva - milyen hatása volt a testépítőnek a társadalmi közegekre, a kigyúrt test látványával miképpen azonosultak vagy éppen határolódtak el attól az emberek egy az azt még erősen szubkultúrába szorító évtizedben?

Arnold mégis a sikertörténetek közé véste be magát, igazi összetett személyiségként. Rácáfolt bizonyos sztereotípiákra, például, hogy az izmos emberek rendszerint bűnözők, lusták, nem tanulnak, csak a rossz dolgokon jár az eszük - a testépítés hajnalán még gyakran így bélyegezték meg a sport követőit az átlagemberek. Ezzel szemben mára a világ "talán" legnépszerűbb mozgásformájának adnak otthont a konditermek, ebben aligha kételkedhetünk. 

A testépítő motivációja legendás, egy egyszerű vezérfonalat épít gondolkodásának középpontjába - egy nap 24 órából áll. Ez így még nem világrengető megállapítás, de Arnold ezt tekintette mérvadónak, vagyis egy nap bőven elég arra, hogy egyszerre több mindennel is foglalkozzon, s minden tevékenység eredményes lehessen, illetve egymásra építkezzenek - egymást építsék fel. Könyvében megírja, hogy az USA-ba való költözésekor már tudatos úton haladt, és a filmszínészi világról álmodott, miközben a testépítést is többször a csúcsra vitte, folyamatosan elhódította a sportág legrangosabb elismerését, a Mr.Olympia címet.

Vállalkozásait folyamatosan építette, nem félt nagyobb tőkét sem kockáztatni egy-egy sikeres projekt alkalmával.

A színészi karrier pedig még nagyobb üzleti lehetőségeket nyitott előtte, majd az emberek rokonszenvét birtokolva szépen lassan elindulhatott a politikai karrier is. Így lett az osztrák kisiskolásból Kalifornai állam kormányzója, és az ember, aki világsporttá emelte fel a testépítést, korunk egyik legjövedelmezőbb mozgáskultúráját megalapozva és népszerűsítve.

Szerző: Gyeszát Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.