Hirdetés

Főoldal » Inspiráció » Kosárlabda-rekordok, filmszerepek, saját márka - Michael Jordan

Kosárlabda-rekordok, filmszerepek, saját márka - Michael Jordan

2015. November 30. 14:25

Kiemelkedő szerepet vállalt abban, hogy a 80-as és a 90-es években népszerűsítse a kosárlabdát az Egyesült Államok határain kívül is - írja Dohoczki Máté újságunkban, egy korábbi cikkben. Michael Jordan személye nem csak motiváció sporthoz, hanem inspiráció lehet akkor is, ha egy ember életéről átfogóan beszélünk.

Kép: Motiválódok / www.motivalodok.hu /

A "Legek Ura" kisebb filmszerepeket kapott, amelyekben többnyire saját magát alakította, nem is tekintett magára igazi színészként. Önmagát alakítva tűnt fel "A játék ördöge" című drámában, amiben ügyes marketingfogásként tűnik fel a híres Jordan-cipő Denzel Washington mellett. 

A Space Jam mesefilmben viszont főszerepet kapott, s ahogy Michael, úgy az alkotás is beírta magát a sikertörténetek közé, a legnagyobb bevételt hozó kosárlabda-film lett, amit valaha is készítettek.

Michael hatalmas összegeket rakhatott zsebre a Nike jogdíjaiból, az ő alakjával értékesített Jordan-cipők, s különféle ruhák, valamint kiegészítők a legkedveltebb öltözködési stílusok közé kerültek, s a kosaras cipő nem csak sportoláshoz volt keresett termék, hanem utcai viseletre is szép számmal vásárolták.

Szerző: Gy.Zsolt

 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.