Hirdetés

Főoldal » Inspiráció » Pelé is a történelem legnagyobb játékosai közé sorolta - Zidane

Pelé is a történelem legnagyobb játékosai közé sorolta - Zidane

2015. November 26. 18:56

A futballista, akinek a neve hallatán egyet szokott érteni a focitársadalom, hogy a világ valaha volt egyik legjobb, legszerethetőbb játékosáról van szó. Az algériai származású francia labdarúgó 1998-ban világbajnokságot nyert.

Kép: Motiválódok / www.motivalodok.hu /

Már fiatal korában megmutatkozott, hogy ritka érzéke van a labdához. Legendás éveket töltött a Juventusban és a Real Madridban egyaránt, ismert volt a sport iránti alázatosságáról, a nézők számára szerethető karakterré vált a pályán és azon kívül is. Csendes életet élt, sztárallűrök nélkül.

Az egykori Aranylabdás játékos hagyatéka a méltán híres "labdáralépős-átfordulós Zidane-csel", amit előszerettel tanítanak az utánpótlás fiataljainak az edzéseken hatékonysága miatt. 

Ráadásul maga Pelé is a történelem legnagyobb csillagai közé sorolta a 108-szoros francia válogatottat. Visszavonulása emlékezetes, számtalan videó jegyzi a közösségi megosztókon utolsó meccsét, ahol még a legkisebb generáció tagjai is könnyeket hullattak. A videón a klasszis felesége és családja is szerepel.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.