Hirdetés

Főoldal » Kultúra

Április végéig lehet jelentkezni a Magyarország legszebb konyhakertje versenyre2017. Március 22. 19:53

Meghosszabbították a szervezők a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű program nevezési idejét a nagy érdeklődésre tekintettel, április 30-ig jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek településükön meghirdetik a versenyt.

Cikk elolvasása

Az Ország Tojásán dolgozik Zsigóné Kati2017. Március 08. 19:52

Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Cikk elolvasása

Mintegy száz városnéző programot szerveznek az idegenvezetők világnapján2017. Február 22. 20:09

Február utolsó vasárnapja az idegenvezetők világnapja, amelynek alkalmából idén is mintegy száz budapesti városnéző program várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig.

Cikk elolvasása

Az eddigi legrégebbi smiley jelre bukkanhattak egy 17. századi dokumentumon Trencsénben2017. Február 07. 20:22

Alighanem az eddig ismert legrégebbi smiley jelre bukkantak egy 17. századi dokumentumon a trencséni levéltárban. A mosolygó arcot a város akkori jegyzője kanyarította egy elszámolás alá - erősítette meg az MTI-nek Peter Brindza, a szlovákiai intézmény igazgatója kedden.

Cikk elolvasása

Megnyílt a Sissiről szóló részleg a bécsi panoptikumban2017. Február 05. 21:19

Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült.

Cikk elolvasása

Az eddig véltnél tízezer évvel korábban érkeztek meg az első emberek Észak-Amerikába2017. Január 17. 20:21

Az eddig véltnél tízezer évvel korábban érkeztek meg az első emberek Észak-Amerikába a Bering-szoroson át - állítják a PLoS One című folyóiratban közölt tanulmányukban a Montreali és az Oxfordi Egyetem kutatói.

Cikk elolvasása

Februárban mutatják be az első magyar cirkuszfilmet2017. Január 14. 18:23

Február 2-ától látható a magyar mozikban a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? című mozifilm, amely nem mindennapi bepillantást ad hat fiatal artista és a Recirquel nevű magyar újcirkuszi társulat életébe, egy előadás születésébe.

Cikk elolvasása

A vadalma a 2017-es Év Fája2017. Január 03. 19:56

Az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán a terméséről sokaknak ismerős fafajunk – az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt – vadalma győzedelmeskedett és lett a 2017-es Év Fája. Az Év Fája kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés és a megóvás, olyan fafajok előtérbe helyezése, amelyeknek komoly erdészeti jelentőségük van, ám a figyelem mégis elterelődött róluk – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Cikk elolvasása

Újra közös műsort adnak Budapesten az Európa- és világbajnok magyar bűvészek2016. December 27. 20:42

Teljesen új műsorral, korábban be nem mutatott trükkökkel térnek vissza az Illúzió Mesterei című műsor keretében Európa- és világbajnok magyar bűvészek 2017 március első hétvégéjén a budapesti MOM Kulturális Központba.

Cikk elolvasása

Kisbolygót neveztek el Vizi E. Szilveszterről2016. December 20. 20:41

Vizi E. Szilveszter Széchenyi Nagydíjas agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke lett Az Év Ismeretterjesztő Tudósa Díj - Kisbolygóval honoris causa című elismerés idei kitüntetettje. A díjat kedden adták át Budapesten, az Uránia Csillagvizsgálóban.

Cikk elolvasása

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2017 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.