Hirdetés

Főoldal » Kultúra » 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2015. Április 20. 15:27

2015. április 23-26. között rendezik meg a Millenárison a Könyvfesztivált, amit nemzetközi szinten jegyeznek az irodalmi körökben. 

Fotó: www.konyvfesztival.com/

1995 óta hívnak meg a rendezők egy-egy világirodalomban is elismert szerzőt, aki megnyitja a rendezvényt, és később pódiumbeszélgetés keretén belül mutatkozik be a hallgatóságnak. A rendezvény honlapján lehet értesülni a részletes programokról. A Könyvfesztivál idei díszvendége Jonathan Franzen lesz.

A rendezvényen a világirodalom és a hazai irodalmi élet jeles képviselői vesznek részt. 25 ország közel 100 alkotója, és 400 hazai és határontúli író, művész emeli a rendezvény fényét.

Idén a magyar könyvkultúra, a szervezett magyar könyvpiac 220. Évfordulóját ünnepeljük. 15. alkalommal rendezik meg a Könyvfesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíróit bemutató, Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját.

A Fesztivál, mint minden évben, így idén is a kerek születésnapjukat ünneplő írók Születésnapi Irodalmi Szalonjával zárul. Idén a 90 éves Nemeskürty Istvánt és Vitányi Ivánt, a 85 éves Csoóri Sándort, Réz Pált és Sándor Ivánt, a 80 éves Bertók Lászlót, Tőzsér Árpádot és Vekerdy Tamást, a 75 éves Vathy Zsuzsát, a 70 éves Kovács Istvánt és Szörényi Lászlót, a 65 éves Csordás Gábort, Esterházy Pétert, Kulcsár Szabó Ernőt, Rakovszky Zsuzsát, Szilágyi Ákost és Vámos Miklóst hívták meg.

Fotó: www.konyvfesztival.com/

Jövőre Szlovákia, a szlovák kultúra, könyvkiadás és a kortárs irodalom lesz a középpontban.

Forrás: http://www.konyvfesztival.com/

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.