Hirdetés

Főoldal » Kultúra » A legszebb tűzijátékok Szilveszter estéjén

A legszebb tűzijátékok Szilveszter estéjén

2014. December 30. 16:38

Érdekességképpen összegyűjtöttünk két olyan helyszínt a világból, ahol az év utolsó napján hatalmas tömegek mozdulnak meg, s a látvány a tízes skála tetején foglal helyet. Sydney városa az egyik legkiemelkedőbb pont Szilveszterkor.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Hai Linh Troung

 

December 31-én háromféle embertípus létezik. Van, aki már jó előre tudja, hogy hol/ kivel/ mivel tölti az év utolsó óráit, olyan, akinek ötlete sincs, s a harmadik réteg pedig ugyanolyan napnak titulálja ezt is, mint bármelyik másikat, és inkább otthon pihen a munkanapok megkezdése előtt. A dologhoz hozzátartozik, hogy nem mindig ott vannak a legnagyobb bulik, és a legjobb hangulat, ahol egyúttal a legtöbb ember is.

 

Sydney

Minden évben emberek milliói izgulják végig az ausztrál tűzijátékot a televízió képernyők mögül, s élőben is több, mint egy milliós tömeg áll a fények alatt. Ugyan az ünnepi ceremónia ára is dollármilliókba kerül, a látvány mindenképpen kifizetődő, s egyedülálló.

 

New York, Times Square

Habár óriási a tömeg, mégis sokan várnák szívesen az éjfélt a világ egyik legforgalmasabb helyén. A bámészkodók figyelmét az óriáskivetítők reklámjai is lekötik, ami hagyomány szerint forró csokival a kézben igazán kellemes kikapcsolódás. Az ünnephez hozzátartozik a híres konfettieső, ami jellemzően éjfélkor hullik az emberek fejére. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Stuart Moreton

 

 

 

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.