Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Agymanók a Pixar új slágere

Agymanók a Pixar új slágere

2015. Július 04. 14:41

2009 óta mindössze egy eredeti ötletet kaptunk a Pixartól, hogy ne egy meglévő sorozatának készítse el a következő részét. A Toy Story 3-at, a Verdák 2, majd a Szörny egyetem követte, az eredeti elgondoláson alapuló mese, pedig a Merida volt. Lássuk, mit hoztak össze a jelenleg mozikban futó mesében.

Fotó: www.disney.hu 

Alapkoncepció meglehetősen egyszerű, egy Riley nevű kislány fejében vagyunk, és az őt navigáló öt érzelem munkáját követhetjük figyelemmel. Az öt érzelem: Derű, Harag, Félelem (Majré), Undor és Bánat, de mindezek mellett a kislány életét is figyelemmel követjük.

A történet meglehetősen fantáziadúsra sikeredett, ilyen kivitelezést eddig még nem nagyon tapasztaltunk meg a mozivásznon. Az érzelmek működéséből sok vicces helyzetet kidolgoztak a készítők, a publikum nagy örömére.

Az Agymanók derűs kezdését követően, állandó komorság lengi be a folytatást is. Nem ajánlanám feltétlen piciknek, mert lehet nem értenek meg mindent benne, vagy esetleg egy későbbi ismételt megtekintéssel párosítva működhet. A moziban gyakran a gyerekeket elkísérő szülők nevettek csak, és figyelték a gyerekük reakcióját, aki inkább a popcorn-os dobozból halászta ki az utolsó kukoricát, mint hogy megértette volna a poént. A film lényegét mindenképpen érteni fogják, de a készítők sem akarják ránk erőltetni a mondanivalót tanmese szerűen.

Forrás: Disney Magyarország

A szűlőknek is mindenképpen ajánlanám, hiszen a szórakozás mellett vissza tudnak gondolni a saját fiatalságukra, és levetíteni a saját csemetéikre.

Erre az évre tartogat még egy mesét a Pixar, novemberben érkezik a The Good Dinosaur, majd jövőre is tartja a kiadó a két premiert. Ha hasonló minőségűek lesznek, akkor nem lesz problémájuk.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.