Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Ahová szívesen elmennénk...

Ahová szívesen elmennénk...

2014. December 16. 14:42

Összeírtunk néhány olyan helyet Európában, amelyek igény szerint remek célok lehetnek a kirándulni vágyók számára, és némelyik még más szempontok miatt is érdekes. Annyi bizonyos, hogy ezekben a térségekben kevésbé fázna az ember télen.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Leandro Neumann Ciuffo

 1. Amalfi

Olasz honban igazából még az utolsó füves park is megtenné, hiszen gyönyörű az egész ország. Azonban, ha valaki egy nyugodt helyre vágyik, Amalfi jó választás lehet. A tengerparti kisváros, híres a hegyoldalban épült stílusáról, ami esti megvilágításban is, igazán kellemes látványt nyújt a szemnek. Akár jó ötlet egy eljegyzést fontolgató pár számára. Ha valaki még a háttértartalom fontosságát is előtérbe helyezi a lánykérés során, akkor ügyes húzás lehet a Flavio Gioia szobornál letérdelni a gyűrűvel. A bronzöntvény az iránytű második felfedezőjének állít emléket. És az iránytű fogalmát összekapcsolni a kezdődő közös élet jelentésével, egy igazán illő fogás.

 

2. St. Tropez

Nem a legolcsóbb nyaralóhely, de megéri a pénzét. És most őszintén… Ki ne lépné meg, ha tehetné? Európa legjobb strandját jegyezte a franciaországi üdülőparadicsom, s nem véletlenül. Hoolywood-i hírességek, világsztárok, civil emberek tömegei keresik fel a homokos tengerpartot. Ha másról nem is, egy Louis de Funès filmből biztosan ismerős lesz a térség. A hely mindezen kívül népszerű borvidék is egyben, s kevés ember lehet, aki ne élvezne egy finom rozét a naplementében. A romantika, s az elegancia bevehetetlen erődje ez, ha valaki ilyen „szolgáltatásra” vágyik. 

 

 Fotó: Flickr / Creative Commons / jespahjoy

  

3. Alicante

Spanyolország gyönyörű városa. Nem élhet olyan ember a földön, aki ne érezné jól magát éjjel egy kivilágított tengerparton. Sablonos lenne? Aligha! Háttérben a Szent Borbála-várkastély néz le a hegyről a tengerre, ami emeli a hely páratlan hangulatát. A part mentén épült város igazi metropolisz élményt ad az emeletes házaival, főleg úgy, hogy csak néhány lépés választja el az embert a tengertől. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Jesús Alenda

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.