Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Amit nagyon megnéznénk - The Lion King musical

Amit nagyon megnéznénk - The Lion King musical

2015. Július 02. 19:15

Miért is olyan vonzó történet az Oroszlánkirály a felnőttek számára? Tucatnyi választ lehetne adni, annyi bizonyos, hogy motiváló, inspiráló, érzelem-gazdag sztorit alkotott az egykori mesekészítő csapat. A sztori felépítette a saját világát, amelynek egyik legsikeresebb része kétségkívül a "The Lion King" musical.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Elliott Brown 

A Dohoczki Máté által írt Oroszlánkirály-cikk juttatta eszembe a filmekből készült színházi darabok témakörét. Valóban, a történet összetett, rétegei vannak, és a gyermeki érzelmi világnál mélyebb alapokról építkezik, vagyis egy igazán felnőtt sztori bújik meg a háttérben. Elővettük, végignéztük, elemeztük. S rájöttünk, hogy nagyon megnéznénk ezt valós emberek előadásában, színpadi játék keretén belül. 

Már régóta világsikernek számít, azonban biztosan akadnak még, akik nem hallottak a The Lion King Broadway-előadásról. Múlt év áprilisában nagyot szólt az a közösségi videó, ahol is a repülőn énekelte egy tucat ember a sikertörténet egyik vezérdalát. Az éneklő csapat is a Broadway-közösség része.

Forrás: Disney On Broadway

A hivatalos musical díjak sorát söpörte be az évek alatt, nem alaptalanul. Több, mint 70 millió ember látta az előadásokat, ami ráadásul egy 2014-es adat, s azóta a szám csak emelkedett. A világ több országában is megtalálható előadásról a hivatalos honlapon lehet információkat begyűjteni. Az előadások megtekintéséért nem kell rögtön az óceán túlsó oldalára repülni, hiszen európai előadások is elérhetők, például Svájcban. 

A szórakozási lehetőség még így sem a legolcsóbb választások egyike, azonban jó eséllyel kaphat helyet egy-egy bakancslistán, vagy olyan romantikus útitervben, amire megéri gyűjteni.

Forrás: Disney On Broadway

Szerző: Gyeszát Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.