Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Átadták a Millenniumi díjakat

Átadták a Millenniumi díjakat

2016. Április 26. 20:35

A szellemi tulajdon világnapján átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére szolgáló Millenniumi Díjakat öt intézménynek kedden Budapesten - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) az MTI-vel.

A díjakat Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke adta át.

A Millenniumi díj kitüntetettje lett 2016-ban a Kortárs Építészeti Központ a magyar kortárs építészet, urbanisztika és tudatos civil társadalom ügyének meghatározó képviselőjeként.

Kitüntetést kapott a fotóművészeti örökség feltárásában, gondozásában csakúgy, mint a kortárs alkotók bemutatásában, a művészeti ág népszerűsítésében kiemelkedő szerepet játszó Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, és a kiemelkedő innovatív tevékenységét példaadóan körültekintő szellemitulajdon-védelmi tudatossággal gondozó Norma Instruments Zrt.

Az indoklás szerint Milleniumi díjat vett át a közös jogkezelő szervezetek által képviselt jogosultak érdekeinek védelmében példaadó hatékonysággal tevékenykedő ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért, valamint a szellemitulajdon-védelem, az innováció, a tudomány és a technika törekvéseinek és vívmányainak televíziós népszerűsítésében több évtizedet átfogóan eredményesen tevékenykedő SolartFilm.

Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának és eredményei védelmének szentelt világnappá nyilvánítja, amely tisztelgés az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt. A Millenniumi díjat 2000-ben alapította az SZTNH.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.