Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Cseresznyéből készül az Év Pálinkája 2017-ben

Cseresznyéből készül az Év Pálinkája 2017-ben

2016. December 08. 20:21

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is elkészült az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke. A különleges házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a versenyzsűri által legkiválóbbnak talált tételek házasításával készítenek el.

Az ismert szakértőkből álló tízfős versenyzsűri döntése szerint jövőre a cseresznyéből készült pálinkák kerülnek terítékre és a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus, valamint a Zimek főzdék párlatai kerülhetnek a szimbolikus termékbe.

„Az Év Pálinkájában évről évre több kiváló főzde tételei egyesülnek, bizonyítva, hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és a konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez” - mondta el Borbáth Gabriella, a Rézangyal blendmestere.

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történik. A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a legszebb, a házasítás gerincét adó párlatot, végül a termék a többi tétel hozzáadásával nyeri el végső karakterét. Ezt követően a Rézangyal blendmestere összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra.

„Köszönjük a verseny zsűrijének, hogy idén is beválogattak a legjobbak közé. Azt gondolom minden nyertes számára óriási megtiszteltetés, hogy tételeinket tartalmazni fogja a 2017-es Év Pálinkája” - mondta el Márton János, a Márton és Lányai főzőmestere.

A szakma szimbolikus összefogását jelképező verseny keretében 2011 óta készül el az Év pálinkája. A szervezők célja az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Az egyedi pálinkából limitált mennyiségű, sorszámozott, díszdobozos palack készül, és tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.