Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Egy labirintus, amiben örömét leli az ember – interjú Gergely Gáborral

Egy labirintus, amiben örömét leli az ember – interjú Gergely Gáborral

2015. Április 07. 11:17

Minden korosztály megtalálja a kikapcsolódást az Ópusztaszeren elhelyezkedő Csillagösvény útvesztőjében. Számos programmal és érdekes népi játékokkal várjak a látogatókat Európa legnagyobb sövénylabirintusában. A magyar történelem ihlette labirintusban fentről nézve a csodaszarvas rajzolódik ki, és egy másiknál pedig egy honfoglalás kori övcsat mintázata. Aki szeretne egy jót számháborúzni, az is megtalálja a számításait.

Fotó: Csillagösvény

Hogyan jött a Csillagösvény ötlete?

 

15-20 évvel ezelőtt, egy film kapcsán jött az ötlet. Mivel Európában csak Angliában található labirintus, melyet volt szerencsém kipróbálni, és nagyon nagy élmény volt, arra gondoltam itthon is kellene ilyen attrakció.

 

Van valami kapcsolata a labirintusnak a magyar mondákhoz?

 

Mivel Ópusztaszeren valósult meg, természetesen a magyar történelemhez, konkrétan a csodaszarvas legendájához kapcsolódik tematikájában a labirintus. Madártávlatból szemlélve a sövénylabirintusban kirajzolódik a csodaszarvas.

 

Milyen labirintusokat lehet megkülönböztetni?

 

Az élményparkunkban két labirintus található. Az egyik már említett, mely a csodaszarvast ábrázolja, sövénylabirintus. Körülbelül 40.000 tő fagyal ültetésével készült el. A másik, a Tisza partjáról származó fűzvesszőből készült, fűzfonat labirintus. Ez utóbbi is kapcsolódik a magyar történelemhez, hiszen egy Kunszentmártonban talált honfoglaláskori övcsatlelet mintázata alapján lett megépítve.

Fotó: Csillagösvény 

Milyen hosszú idő kellett a megépítééshez? Elnyerte már végleges formáját?

 

Gps kordináták alapján lett kijelölve a nyomvonal, melybe a telepítés egy-két hónapot vett igénybe. Mivel a fagyal csemeték kicsik voltak, kellett 3-4 év, mire bedúsultak, megnőttek. A 2011-es telepítés óta, mostanra éri el a teljes, két méteres magasságot és a kellő vastagságot, mely biztosítja, hogy ne lehessen rajta átlátni.

 

Milyen más programokkal várják a látogatókat?

 

A két labirintuson kívül található még egy igazán hungarikumnak számító számháború pálya, öt különböző szabály alapján megfejthető logikai játék, és számos népijáték (csirkepofozás, hordólovaglás, teke, mocsárjárás). Ezen kívül a kicsiket homokozógyárral, játszótérrel, a nagyobbakat ügyességi játékokkal várjuk. Rendezünk családi napokat, céges csapatépítő programokat.

 

Kinek nyújt  a park kikapcsolódást? Minden korosztály megtalálja számára a programot?

 

A park által kínált lehetőségek minden korosztálynak biztosítanak elfoglaltságot, aktív kikapcsolódási lehetőséget. Aki ellátogat a parkba, biztosan tartalmas élményekkel távozik.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.