Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Ezen a hétvégén sem talált legyőzőre a Sully - Csoda a Hudson folyón

Ezen a hétvégén sem talált legyőzőre a Sully - Csoda a Hudson folyón

2016. Szeptember 18. 20:45

Már a második hétvégét nyerte debütálása óta az észak-amerikai mozikban a Sully - Csoda a Hudson folyón, a hős pilótáról szóló életrajzi film - tudósított a Variety.com.

A Clint Eastwood rendezte Sully maga mögé utasította két sorozat egy-egy epizódját, a Blair Witch és a Bridget Jones babát vár című alkotásokat.

A hétvégét nyerő filmdráma Chesley "Sully" Sullenberger pilóta élettörténetéről szól, aki 2009-ben meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó jegére szállt le, megmentve 155 utasa életét. A film forgatókönyvét Todd Komarnicki írta Sullenberger és Jeffrey Zaslow Highest Duty (Legmagasabb szolgálat) című önéletrajzi regénye alapján.

A Tom Hanks főszereplésével forgatott Warner Bros.-film 22 millió dollárt (6 milliárd forintot) hozott ezen a hétvégén az észak-amerikai pénztáraknál, ezzel amerikai jegyárbevétele 70,5 millióra növekedett.

A második helyet szerezte meg a mozis toplistán a Blair Witch horrorszéria új része 9,7 millió dollárral. Ez csalódást jelent a Lionsgate stúdiónak, amely 20 milliót és a hétvége megnyerését várta az új epizódtól.

A harmadik helyre szorult a Bridget Jones-vígjátéksorozat friss darabja, a Bridget Jones babát vár, mely 8,2 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, bár Amerikán kívül 29,9 millió dolláros bevétellel nyitott.

A negyedik helyre futott be Oliver Stone Snowden című filmje, melyre 8 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai filmszínházakban.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.