Hirdetés

Főoldal » Kultúra » A. O. Estherrel beszélgettünk új könyvéről, írói szokásairól

A. O. Estherrel beszélgettünk új könyvéről, írói szokásairól

2015. Április 13. 09:23

Napjainkban rendkívül közkedvelt téma az irodalomban a természetfeletti lények. Vámpírok, tündérek, orkok, és egyéb szereplők. A hazai irodalomb is jeleskedik írókkal/írónőkkel, akik ebben a témában írnak. A. O. Esther –polgári nevén Aszódi-Ordódy Eszter- az Összetört glóriák című sorozatban angyalokat választott főszereplőnek, de ezen kívül mások is megtalálják a nekik tetsző könyveket. Regényeivel betör a külföldi piacra is.

Fotó: A. O. Esther 

Bemutatkoznál pár mondatban az olvasóknak?

 

Aszódi-Ordódy Eszternek hívnak, de A.O.Esther néven publikálok. Korábban szerkesztő-újságíróként dolgoztam hazánk legnagyobb lapkiadójánál, de 2012 óta kizárólag regényírással foglalkozom. Az első sorozatom Összetört glóriák címen jelent meg, ez egy angyalokról szóló, romantikus fantasy, amely jelenleg a hatodik köteténél jár (őszre várható a hetedik rész, és ha Isten is megsegít, karácsonyra kész lesz az első spin off regényem is).

Az angyalaim valójában embertestben élnek, így tökéletesen beilleszkedtek a századok során a halandók közé. A történetet vastagon átszövi a skandináv mitológia és a történelem, így egyes jelenetek például az ókori Perzsiában játszódnak, és Skandináviában, az egykori viking településeken. Szenvedélyes szerelem, véres háborúk, kételyekkel teli barátságok, hit és hitetlenség, megcsalás, forró erotika, bosszú, családi viszályok és sok-sok izgalom kap helyet ebben a sorozatban, ami a szívemnek igencsak kedves.

A második sorozatom voltaképp egy háromrészes disztópia, ez a Gombnyomásra-trilógia, amely 2222-ben játszódik, és megmutatja, milyen lenne a világ, ha az emberek spirituálisan fejlettebbek lennének, mint most, és képesek lennének érzékelni egymás auráján keresztül a lélek minden rezdülését... A történet valójában két világot állít egymással szembe: a fal egyik oldalán elképesztő luxusban élő „jókat”, és a fal másik oldalán, az őserdőben nélkülöző „rosszakat”. A szereplőim azonban huszonéves fiatalok, akik ahogy az elvárható tőlük, megszegnek minden létező szabályt, és átlépik a két világ közt húzódó határt...

 

Mit tartasz az írói pályád eddigi legnagyobb sikerének?

 

Az olvasóim egyre népesebb táborát, akik nagyon sok erőt, hitet és elképesztő lendületet adnak az íráshoz, valamint az angol irodalmi ügynökeimet, akikkel keményen dolgozunk a nemzetközi piac meghódítása érdekében.

 

Az írás után mivel szoktál kikapcsolódni? Esetleg sorozatokat szoktál nézni?

 

Igen, imádom a sorozatokat, felsorolni is nehéz lenne, annyit nézek egyszerre, sőt némelyiktől szabályosan függök, ezt kár is lenne tagadni. (nevet) De nagyon szeretek olvasni, gitározni, utazni, és a családommal lenni. Két pici lányom van (3 és 6 évesek), így elsősorban velük és a férjemmel foglalkozom, amikor nem írok, és igyekszem olyan programokat szervezni, ahová a nagyszülőkkel együtt elmehetünk. Tavasztól őszig sokat kirándulunk, ha jó idő van, ritkán maradunk otthon.

Fotó: A. O. Esther

Hazai íróktól olvasol könyveket? Tartod valakivel személyesen a kapcsolatot?

 

Vág Bernadett könyveit nagyon szeretem, de ő a legjobb barátom és a szerkesztőm is egyben, tehát nem idegenként olvastam a regényeit. Egedy Zitát és Susanna Lehnert ismerem, az ő regényeiket olvastam, és velük is baráti kapcsolatot ápolok. A régi magyar írók közül rengeteg kedvencem van, a kortárs írók regényeit / oldalait pedig figyelemmel kísérem, és mindig elolvasom a bejegyzéseiket, illetve a velük készült interjúkat, cikkeket, tehát mondhatni, velük kapcsolatban is képben vagyok.

 

Van valamilyen szokásod írás során, amitől semmi pénzért nem válnál meg?

 

Mindig zenét hallgatok, amikor írok. Erről nem szívesen mondanék le, mert a történeteim általában filmszerűen jelennek meg előttem, mint a moziban, ami ugye háttérzene nélkül nem lenne az igazi. Minden regényem „alatt” más-más zenét hallgatok, és utólag ha meghallom ezeket a számokat, mindig beugranak az ahhoz a történethez kapcsolódó csatajelenetek, vagy éppen a romantikus részletek, a drámák és a happy endek egyaránt. Ez nagyon jó érzés, hiszen a kedvenc számaimhoz így szervesen kapcsolódnak a regényeim, amitől ezek a dalok még nagyobb kinccsé válnak a számomra.

 

Dolgozol valamilyen új regényen?

 

Igen. Egy norvégiában játszódó kalandregényt írok. Jelenleg a második köteten dolgozom, az első lassan nyomdakész lesz. Frigg rokkája – ez a címe, ami valójában az Orion csillagkép norvég neve. A történet egy testvérpárról, Sonja és Alex Sommerlandról szól, akik egy különös varázslat folytán 2024-ből 924-ben, a vikingek világában találják magukat. A helyszín ugyanaz, a világ azonban merőben más... Nagyon nagy élmény számomra ez a történet, mert imádom a skandináv országokat, különösen Norvégiát, a kultúrájukat, a történelmüket, a gyönyörű tájaikat, a múltjukat. Remélem, az olvasóim ugyanúgy beleszeretnek majd Frigg rokkájába, ahogy én. (nevet)

 

Hogyan fogadtad, hogy jelöltek 2014-es év írónője címre?

 

Meglepett, és nagyon nagy örömmel töltött el a jelölés. Ezúton is szeretném megköszönni a nomináló könyves bloggereknek, és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy bekerüljek a legjobb öt író közé. Akárhogy is végződik ez a verseny, én elégedett leszek.

 

Mit üzennél az olvasóidnak?

 

Legyenek jók, és olvassanak minél többet! (nevet) Köszönöm a kedvességüket, a szeretetüket, a humorukat, az őszinteségüket. Köszönöm, hogy így szeretnek engem és a történeteimet. Velük, közöttük, általuk szebb hely lett számomra a világ. (nevet)

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.