Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Kae Westa bevezeti az olvasóit a hősök világába

Kae Westa bevezeti az olvasóit a hősök világába

2015. Április 19. 12:27

Az írónő már gyerekkora óta írja a történeteit, kezdetben internetes portálokon osztotta meg írásait. Április 25-én dedikál a Könyvfesztiválon. Aki szereti a vérbeli hősfantasy könyveket, ők biztos nem csalódnak Kae Westa regényeiben.

Fotó: Kae Westa 

Úgy tudom, már régóta írsz. Pontosan emlékszel, hogy mióta?

 

Maga a jelenet is pontosan előttem van, amikor először felmerült, hogy írni kellene. Igaz, dátumot nem tudnék mondani, de ötödikes koromban történt az eset: akkor merült fel, hogy érdemes lenne lejegyezni a barátnőmmel ebédszünetekben űzött játékunkat, nehogy elfelejtsük, miket találtunk ki. Igazán komolyan viszont csak az I. Fantasztikus Kéziratok Éjszakája óta merem venni, amit csinálok.

 

Kiknek mutattad meg a munkáidat? Kinek adsz a véleményére?

 

Eleinte csak a fent említett barátnőm látta, később elvétve egy-két ismerős. A fordulópont úgy hat éve jött el, amikor úgy éreztem, már ki merek lépni az internet nyilvánossága elé. Amatőr írós oldalakról verbuválódott körém az a csapat, amelynek tagjai tesztolvasással, ötleteléssel és már a puszta társaságukkal is rengeteget segítenek. Ezzel együtt bárki – tényleg bárki – véleményét szívesen meghallgatom.

 

A Könyvmolyképző íróiskolájában is palléroztad a tudásodat. Hogy gondolsz vissza rá, milyen irányban fejlődött az írásképed?

 

Egy sokkal tudatosabb irányba, amit néha átoknak érzek, de az idő túlnyomó részében egyértelműen áldás. Mind az íróiskola, mind a közben és utána olvasott külföldi szakirodalom (sajnos magyarul kevés hagyománya van az írástechnika-oktatásnak) hozzátett az eszköztáramhoz, ugyanakkor tudatosította bennem, hogy még bőven van mit tanulnom.

Fotó: Rusvai Mónika fanartja 

Milyen elhatározás alapján választottál álnevet?

 

Az álnevem egyetlen betűben tér el a netes nicktől, amit hat évvel ezelőtt választottam magamnak. Mivel ezen már sokan ismertek, és mivel a polgári nevem hasonlít egy népszerű gyermekkönyvíró nevére, ideális választásnak tűnt, hogy a nagyobb nyilvánosság előtt is Kae Westa maradjak.

 

Milyen témban jelennek meg írásaid?

 

Szinte kizárólag hősfantasyt írok.

 

Hasonló témákban szoktál olvasni?

 

Olvasás terén mindenevő vagyok, szépirodalmat éppúgy a kezembe veszek, mint például krimit, de a legmaradandóbb olvasmányélményeim csakugyan a fantasyk soraiból kerültek ki.

Fotó: Kae Westa 

Hamarosan megjelenik új regényed, szabad valamit elárulnod róla?

 

Annyit mindenképpen, hogy egy gróf lányáról szól, akiknek minden látványos előzmény nélkül felégetik a városát, megölik az apját, őt pedig az utolsó pillanatban menekíti el a testőre egy csapat zsoldoshoz. A történeten két központi téma vonul végig, az egyik az útkeresés, illetve önmagunk eközben való felfedezése, míg a másik azt boncolgatja, helyrehozható-e egy elmérgesedett testvérkapcsolat.

 

Mit üzennél az olvasóidnak?

 

Próbáljátok ki a palacsintát kókuszos pudinggal, mert isteni! (nevet) És soha ne féljetek megfogalmazni a véleményeteket arról, amit olvastok, mert a szerzőt minden visszajelzés építi: a pozitív erőt ad, a kritikusabb pedig segít a fejlődésben. Találkozunk a Könyvfesztiválon!

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.