Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Kétszázezren látogatták meg a Kolozsvári Magyar Napokat

Kétszázezren látogatták meg a Kolozsvári Magyar Napokat

2015. Augusztus 27. 15:43

Kétszázezer látogató vett részt a Kolozsvári Magyar Napok mintegy ötszáz programján, írja az MTI. A sikeresen lebonyolított rendezvény kiemelt témája a háborús konfliktusokkal sújtott Kárpátalja volt. A fotón a záróesti tűzijáték látszik a Szent Mihály-templom felett, a város főterén 2015. augusztus 23-án. 

MTI Fotó: Biro István 

Az augusztus 16. és 23. között lezajlott magyar kulturális napok szervezőcsapata most értékelte ki a több mint egyhetes rendezvényt. A Kincses Kolozsvár Egyesület által szervezett magyar napok egy részén ugyan rossz idő volt, ennek ellenére a programok többsége telt házzal zajlott. A legtöbben a vasárnapi záró gálára és Koncz Zsuzsa koncertjére voltak kíváncsiak, a szervezők becslése szerint ekkor mintegy 35 ezren voltak Kolozsvár főterén.

Az élénk érdeklődés a rendezvény Facebook oldalán és honlapján is érezhető volt. A közösségi oldal magyar nyelvű változatán a lájkolók száma meghaladta a 27 ezret, a román változatán az ötezret. A honlapon tíz nap alatt az egyéni látogatók száma elérte a 130 ezret.

A 125 fős szervezői stáb munkáját kétszáz önkéntes segítette, és mintegy száz partnerszervezet és támogató járult hozzá a rendezvény sikeres lebonyolításához.

A 6. Kolozsvári Magyar Napok összköltségvetése 270 ezer euró volt, ennek 20 százaléka a Kolozs megyei és a kolozsvári önkormányzattól, 20 százaléka a Bethlen Gábor Alaptól és a Nemzeti Kulturális Alaptól, 35 százaléka a fő és kiemelt támogatóktól, 25 százaléka kisebb cégektől származott.

A Kincses Kolozsvár Egyesület az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen szervezte az adománygyűjtést a kárpátaljai iskolás gyerekek javára. Közölték, október végéig még lehet adományozni, a részletek megtalálhatók a www.magyarnapok.ro honlapon.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.