Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Kézzelfogható időutazás a szoba polcán

Kézzelfogható időutazás a szoba polcán

2015. Október 08. 15:35

Vannak dolgok, amit szívesen tennénk ki a polcra, nem feltétlenül a magában képviselt értéke miatt, hanem esetleg azon túlmutató inspiráció szándékából, önmagunk motiválásából. Jelen cikkünk tartalma azonban minden szándékot magában foglal. Hans Fex régi álma teljesült, amikor egy olyan minimúzeumot alkotott, ami a világ valódi, hiteles "kincseit" rejti, a 4,5 milliárd éves aszteroida darabjától a dinoszaoruszok korán át, egészen a mai napi vívmányokig. "Mindenből egy kis darab" címszóval, egy üvegkeretbe zárva.

Fotó: Kickstarter / Mini Museum 2 

Sikeres kampányában leírja, hogy egészen gyermekkorától kezdve, számtalan tudóssal, kutatóval találkozott, akik mind inspirálták és segítették abban, hogy jelenlegi álmát valóra váltsa, hogy megoszthassa a világgal azokat a kincseket, amelyeket más úton csaknem lehetetlen lenne beszerezni.

Inspirál

A minimúzeum inspirál a tanulásra, a kutatásra, világunk megismerésére. Gyerekkori álmok kötődnek a dinoszauruszokhoz, a világűrhöz, s most egy apró darabot a polcára tehet az, aki befektet a megfelelő összeggel a startup vállalkozásba.

Limitált kiadású, számozott termékekről van szó, minden darab kézzel készült, erdeti produktum. A minimúzeum ereklyéi természetesen névvel ellátva, időrendi besorolással foglalják el a helyüket.

És tényleg, mintha egy múzeumban néznénk keresztül az üvegtáblákon, olyan érzésünk lehet, ha a minimúzeumra emeljük tekintetünket.

Az alábbi videóban részletesen is bemutatják, hogy melyek azok az ereklyék, amelyek darabjai az üveglapok közé kerültek.

Szerző: Gy.Zsolt  

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.