Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Kulcsokat gyűjt magyarországi munkájához Siota Csiharu japán képzőművész

Kulcsokat gyűjt magyarországi munkájához Siota Csiharu japán képzőművész

2016. Március 09. 20:03
Kulcsokat gyűjt magyarországi munkájához Siota Csiharu japán képzőművész - Kép 1.

Bárki részese lehet a neves japán képzőművész, Siota Csiharu magyarországi installációjának, ha április 17-ig elviszi valamelyik gyűjtőpontra régi, már használaton kívüli kulcsait.

Siota Csiharu Emlékeső című installációja 2016. május 13-tól látható majd az FMC-hez tartozó Szentendrei Képtárban.

Balogh Máté elmondta, hogy a neves művész a kiállítóteret piros fonalakkal hálózza be, melyekre fémkulcsokat helyez, összesen tizenötezer darabot. A kulcsok összegyűjtésére a művész és a Ferenczy Múzeumi Centrum szerdán kampányt indított, melynek keretében az ország számos helyszínén gyűjtődobozokat, illetve -üvegeket helyeztek el, és aki a következő hetek során kulcsot adományoz a projekthez, ingyen tekintheti majd meg a kiállítást.

A japán alkotó felhívása szerint bármilyen kulcsnak örül: egy régi otthon kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudni, mit nyit. "Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba" - idézte a művészt Balogh Máté.

Az FMC Szentendrén, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Gödöllőn, Leányfalun, Nagyváradon, Szabadkán és Szegeden alakított ki gyűjtőpontokat, de ezek száma a következő hetekben várhatóan tovább nő majd - mondta a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a pontos helyszínekről a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalán lehet tájékozódni.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.