Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Magyar karate világbajnok készített filmet Amerikában

Magyar karate világbajnok készített filmet Amerikában

2017. Április 18. 19:32

Hollywoodi nagyjátékfilmet készített a korábbi magyar válogatott karatés Nádas Tamás és felesége, Nádas Tímea. A közelmúltban elkészült Fierce Target (szó szerint ádáz célpontnak fordítható) egy gyors tempójú vérbeli akciófilmnek megfelelően tele van látványos bunyókkal, autós üldözésekkel, gyönyörű nőkkel és egzotikus helyszínekkel. A filmet Hollywoodban, Santa Monicán, Malibun, Los Angeles-ben és Mexikóban forgatták, és a produceri teendők mellett Nádas Tamás alakította az egyik főszereplőt, egy különleges ügynököt – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Karate Szakszövetség.

Nádas Tamás fiatalon hatszoros magyar bajnok volt, hat éven keresztül tagja a magyar válogatottnak. Különböző karate stílusokban egyaránt nyert világ- és Európa-bajnoki címet. Elmondása szerint annakidején azért vándorolt ki az Egyesült Államokba, hogy filmezéssel foglalkozzon. Időközben azonban rendőrnyomozó lett Albuquerque-ben, két esztendeje pedig egy jótékony gesztusának köszönhetően – amikor rendőrként hajléktalanoknak saját zsebből ételt vásárolt – bekerült az amerikai országos híradásokba (http://www.karate.hu/Hirek/Magyar-karates-jotekonysagatol-hangos-Amerika).

Filmes karrierjét is a karaténak köszönheti – vallja. Hollywoodba költözve ugyanis jelentkezett kaszkadőrnek egy filmhez, amelyben a kick-box világbajnok, Don „The Dragon” Wilson volt a főszereplő. Nádas Tamást az elsők között választották ki, majd, miután bemutatta karatés tudását, bekerült egy harcművész rövidfilmbe is, amelyet később vetítettek a monacói és a Cannes-i fesztiválokon.

Nem a Fierce Target egyébként az első film, amelynek producere Nádas Tamás. 2015-ben készült el a Busy Day, amelynek főszereplője Árpa Attila volt, és több nagynevű küzdősportoló is látható volt benne. Köztük volt Nádas Tamás jó barátja, a 90-es évek legendás magyar kick-box versenyzője, az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok Hugyetz Lajos, aki a Fierce Target verekedős jeleneteinek kidolgozásában segített.

A film elkészülte elsősorban a magyar házaspárnak köszönhető, de mellettük más magyar producerek is közreműködtek. A kaszkadőr koordinátor a tavaly a műfaj Oscar-díjára, a Taurus-díjra jelölt Hódi Zoltán volt. A filmet az olasz-francia Emilio Lavizzi rendezte. Egy kaliforniai mozihálózat máris bejelentkezett a vetítésre, de Európából is több helyről – Olaszországból, Franciaországból és Spanyolországból – érdeklődtek a film megvétele iránt.

Nádas Tamás szeretné, ha Magyarországon is látható lenne majd a produkció. Közölte: akár arra is hajlandó, hogy olcsón adja oda a forgalmazás jogát, csak hogy a magyar nézőkhöz is eljusson az alkotás.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.