Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Megkezdődött a Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen

Megkezdődött a Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen

2015. Augusztus 28. 10:34

Augusztus 27-én kezdetét vette Közép-Európa legnagyobb históriás játéka Szombathelyen. A következő három napban százezer érdeklődőt várnak a történelmi karneválra, 23 helyszínen közel 300 programal, írja az MTI. A fotón a tegnapi nyitóceremónián a római XV. Apollinaris Legio tagjainak öltözött jelmezes résztvevők ünnepélyes bevonulása látható.

MTI Fotó: Büki László 

A hagyományokat követve a római XV. Apollinaris Legio második korszakának ünnepélyes bevonulása után a főterén felállított Vesta kegyhelyen Szombathely polgármestere gyújtotta meg a lángot, aki az ünnepi alkalomhoz illően - csakúgy mint sok karneválozó - jelmezt, tógát öltött magára.

Puskás Tivadar a karnevált megnyitva hangsúlyozta, a szombathelyiek büszkék a múltjukra, a város történelmére. Ebből a büszkeségből és a történelem iránti érdeklődésből született meg a karnevál ötlete és ebből táplálkozik az az igény, hogy évről-évre megrendezzék a közös játékot, izgalmas időutazást - mondta.
A karneválnyitó ceremóniát követően a Történelmi Témaparkban ismét kezdetét vette a látványos tüzes játék, amely az idén Róma alapítását, Romulus és Rémus, illetve a Trója bukása után a menekülőket vezető Aeneas legendáját elevenítette fel.

A fórum színpadát a megnyitó után a kanadai Lemon Bucket Orchestra zenekar vette birtokba, a Borok utcájában a Via Vinorumon pedig világzenei utcabál kezdődött.

A XVI. Savaria Történelmi Karneválon mint 23 helyszínen csaknem 300 programot kínálnak a szervezők.
Katonai hagyományőrző csoportok harcászati bemutatói, karneválszínházi előadás, képzőművészeti kiállítások, ókori esküvő, rendhagyó múzeumi tárlatvezetés, koncertek, vásári forgatag, a kicsik számára kézműves foglalkozások, mind részei a bőséges programkínálatnak.

A leglátványosabbnak azonban továbbra is a karneválozók jelmezes, fáklyás felvonulása ígérkezik pénteken és szombaton, a menet mindkét este hét órakor indul. A felvonuláson várhatóan idén is több száz jelmezes vesz részt.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.