Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Negyedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

2015. Október 18. 19:21

Negyedik helyezést ért el a magyar válogatott a Szófiában rendezett 24. rejtvényfejtő-világbajnokságon, ahol négy kontinens 31 országból 180 versenyző indult - közölte István György, a versenyt szervező nemzetközi rejtvényegyesület, a World Puzzle Federation elnökségi tagja az MTI-vel vasárnap reggel.

Fotó: Jeff / CC / Flickr 

A verseny szombaton késő este ért véget. Az egyéni versenyben Horváth Zoltán a 8., Madarassy Pál a 11., Gyimesi Zoltán a 25., míg Antal Tamás az 52. helyen végzett. A négyfős csapatok versenyében a magyar csapat 2012 után ismét a negyedik helyezést érte el a német, a japán és az Amerikai Egyesült Államok csapata mögött - tette hozzá.

A háromnapos versenyen, a sudokuhoz hasonlóan, nyelv- és kultúrasemleges feladványokat kellett megfejteniük a versenyzőknek.

A következő évi versenyre jövő tavasszal rendezi meg a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete a többkörös válogatóversenyeit, amelyen eldől, hogy jövőre ki képviselheti majd Magyarországot a Szlovákiában rendezendő jubileumi, 25. rejtvényfejtő-világbajnokságon.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.