Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Programajánló augusztus első hétvégéjére

Programajánló augusztus első hétvégéjére

2015. Július 31. 17:08

Az alábbi cikkben öt kültéri kulturális programot ismertetünk, tekintve, hogy a jelek szerint az időjárás is melegebb napokra vált.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Peter Krasznai / Illusztráció

1. Táncbazár - Várkert Bazár, Budapest

Javában zajlik és hétvégéig tart a Várkert Bazár Öntőház udvarában esténként megrendezett Táncbazár. A Nemzeti Táncszínház a legkülönbözőbb műfajokat hozza testközelbe, hiszen az előadások java része után táncház keretein belül sajátíthatjuk el mi is az alapokat. Péntek este (július 31-én) kalotaszegi néptánc, szombaton (augusztus 1-én) kortárs és bolero ötvözése, vasárnap (augusztus 2-án) szatmári néptánc a terítéken.

2. Budapesti Nyári Fesztivál

A Budapesti Nyári Fesztivál ismét a legkülönbözőbb (és legszínvonalasabb) színházi programok olvasztótégelye.

3. Zenélő Budapest programsorozat

Májustól augusztus 15-ig bezárólag összesen nem kevesebb mint 432 ingyenes program zajlik Budapest 6 különböző pontján, többek között a Margitsziget Zenélő Kútjánál vagy épp a Szent István Bazilikánál. A közönség minden héten pénteken, szombaton és vasárnap élvezheti az erdélyi népzenei előadást, az operaénekes és az őt kísérő fafúvósok vagy épp egy szaxofon együttes zenéjét, helyszíntől függően.

4. A Zsámbéki Színházi Bázis programjai

A Zsámbéki Színházi Bázis már a helyszín miatt is különleges választás: némely programok a Zsámbéki-hegy oldalában, a Szomor felé vezető úton megtalálható szabadtéri rendezvényhelyszínen, a Rakétabázison kerülnek megrendezésre, míg mások a lélegzetelállító háttérként szolgáló premontrei kolostor romjainál. Csak, hogy két példát említsek a számtalan nézni- és hallgatnivaló közül: augusztus 2-án, vasárnap a Romtemplomnál a Zanotta Art Egyesület "A nagyrahivatott - Dráma Bakócz Tamásról" előadását élvezhetjük, míg ugyanezen a napon "A vámkisasszony" című monodráma ősbemutatójának lehetünk részesei a Színházi Bázison.

5. Szentendrei Teátrum és Nyár

A velős gondolatokat feszegető színjáték "A hal nem hal bele", Scherer Péter és Katona László briliáns előadásában. "Adott egy uszoda és benne két férfi. Az egyik piros a másik kék úszósapkában. Elkerülhetetlen a harc a két szín között." Augusztus 2-án 20:00-kor a Ferenczy Múzeum udvarán.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 31.

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.