Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Szükség van a magyar szinkronra - interjú Bogdányi Titanillával

Szükség van a magyar szinkronra - interjú Bogdányi Titanillával

2015. Június 23. 10:15

Bogdányi Titanilla nevét mindenki ismeri, aki az elmúlt években legalább egy filmet vagy sorozatot megnézett, és figyelmesen meghallgatta a szinkronszínészek bemutatását. Utána már könnyebben megy a felismerés, mert a jellegzetes orgánumát ezer közül is meg lehet különböztetni. Szinte minden típúsú filmhez kölcsönzi a hangját, legyen az mese, vígjáték, vagy a akciófilm.

Fotó: Bogdányi Titanilla

Hogyan ismerkedtél meg először a szinkronstúdiók világával?                      

 

Kisgyerekként támadt az az ötletem, hogy én bizony színésznő szeretnék lenni és ezen felbuzdulva felvételiztem a magyar rádió színitanodájába, ahol Papp János és Zsurzs Kati tanítottak. Innen kerültem ki a szinkronba és sikerült megvetni a lábamat. Amiért azóta is nagyon hálás vagyok a tanáraimnak és a nagymamámnak, hiszen ő találta nekem ezt az iskolát anno! (nevet)

 

Van olyan szereped, amivel be szoktak azonosítani az emberek az utcán?

 

Inkább a nevem által szoktak beazonosítani! De talán a Simpson csalad, Szívek szállodája, Tetovált lány, ezek amiket hozzám kötnek leginkább.

 

Kit szerettél a legjobban szinkronizálni?

 

Nem hiszem, hogy erre a kérdésre lehet válaszolni, mert sok dolog van, amiért szeretni lehet egy munkát! A stáb, a kollégák, hangulat, karakter, film... De Roryt nagyon szerettem! A Tetovált lány karakterét is, Mad max készült nem rég, és a nemsokára bemutatásra kerülő Agymanók (Derű) figuráját is élveztem!

 

Milyen munkáid vannak a szinkronon kívül?

 

Négy évig játszottam meghívott színészként az Őrült nők ketrece című darabban, sajnos az már nincs műsoron a Karinthy színházban. Igyekszem képernyőre kerülni, az a vágyam! Remélem, sikerül. Nyáron forgathattam a Haktcion című sorozat egy epizódjában, azt nagyon élveztem!

 

Mivel kapcsolódsz ki a szünetekben? 

 

A tündéri és okos kislányommal, Korinával töltöm minden percemet, ha szabad, ha nem! (nevet) És egy éve már, hogy komolyan belekezdtem a testépítésbe, amit imádok! Főzni is szeretek!

 

Szoktál olyan sorozatokat nézni, amin te is dolgoztál?

 

Amikor csak tehetem megnézem/hallgatom, hogy mit alkottunk, hiszen mindig van hova fejlődni és azt csak úgy lehet, ha az ember megfigyeli a végeredményt!

 

Nem furcsa visszahallgatnod?

 

Már nem furcsa! Talán az elején, gyerekként az volt! (nevet)

 

Mit gondolsz a magyar szinkron minőségéről? Sok fanyalgót hallani, akik inkább eredeti nyelven nézik felirattal.

 

A magyar szinkron jó es szükség is van rá! Nem a szakmával van probléma, hanem a körülményekkel! Amikor van idő és minden klappol, fordító, rendező, elgondolás és így tovább. Igenis zseniális munkák születnek! Ez a szakma sokkal nagyobb nyilvánosságot es teret kellene, hogy kapjon, és akkor sokkal több, a híréhez méltó munka tudna születni! Erről meg hosszasan lehetne beszélni...

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.