Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Több, mint kétszázezer látogatóval zárt a Picasso-kiállítás

Több, mint kétszázezer látogatóval zárt a Picasso-kiállítás

2016. Szeptember 03. 17:53

Kettőszázkétezren látták a Picasso –Alakváltozások, 1895–1972 című kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton négy hónapon át (április 22. és augusztus 28. között) a művész száz műve volt látható, ez volt Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Nemzeti Galéria.

A festményeket, szobrokat és grafikákat bemutató kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felölelte, ugyanakkor egy kiemelt téma – az emberi alak megformálásának folyamatos változása – köré szerveződött.

Továbbra is látható a Magyar Nemzeti Galéria másik nagy időszaki kiállítása, a június végén nyílt Modigliani tárlatnak eddig már közel kilencvenezer látogatója volt. Az október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást (köztük hatvanegy Modigliani-művet) – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és magángyűjteménye kölcsönzött műveket. A nagyszabású kiállítás Amedeo Modigliani életművének főbb korszakait és stílusfordulatait, valamint a kortársakhoz fűződő kapcsolatát mutatja be.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Modigliani kiállítás a szokásos nyitvatartáson túl hétfői napokon is, vagyis a hét minden napján látogatható. Szeptember 15-én csütörtökön a Múzeum+ est keretében a kiállítás hosszított nyitvatartással és számos programmal 22 óráig várja a látogatókat.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.