Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Uniós elismerés Kaposvárnak, a Zselic térségének és az Őrségnek

Uniós elismerés Kaposvárnak, a Zselic térségének és az Őrségnek

2016. November 09. 20:37

Elnyerte a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést Kaposvár és a Zselic vidéke, valamint az Őrség 18 másik idegenforgalmi célállomás között - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel szerdán.

Az EDEN kezdeményezés céljai közé tartozik egy platform létrehozása a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható turizmus területén. A projekt hazai lebonyolítója az indulás éve óta a Magyar Turizmus Zrt. és jogutódja, a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A hálózat innovációs pályázatán keresztül évente lehetőséget ad arra, hogy versenyeztessék egymással a nyertes desztinációk legújabb innovatív fejlesztéseit. Az idei, 11. EDEN konferenciát október 26-án rendezték meg Máltán 18 ország részvételével.

Ezúttal három kategóriában hirdettek versenyt.

A természetközeli élmény kategóriában Kaposvár és Zselic vidéke első helyezett lett a zselici rengetegben megbúvó Csillagpark egyedülálló kínálatával. A Csillagpark programjai a fogyatékkal élők számára is elérhetőek; a hallássérültek éjjel is látható jeltolmácsolással, a látássérültek "tapogatható égbolttal" élhetik át a természet élményét. A csillagvizsgáló és szolgáltatásai pedig nagyrészt akadálymentesen megközelíthetőek.

A következő kategória olyan rendezvényeket díjazott, ahol a vendégek és a helyi lakosok is tevékenyen élvezhetik a programokat. Az egyik döntős esemény az Őrség kiemelt örökségturisztikai rendezvénye, a Tökfesztivál lett.

Kaposvár fődíjként a közösségi média hatékony használatának elősegítését szolgáló tanfolyamot nyert.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.