Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Ünnepel a hazai táncszakma - Április 29-e a Tánc Világnapja

Ünnepel a hazai táncszakma - Április 29-e a Tánc Világnapja

2015. Április 29. 11:51

Gálaesttel ünnepli a hazai táncszakma a Tánc Világnapját 2014. április 29-én - olvasható a nemzetitancszinhaz.hu oldalán. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészetek Szövetsége által rendezett gálaest keretén belül adják át a Szövetség szakmai díjait. A gála rendezője Vincze Balázs, a Bécsi Balett igazgatója. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Vladimir Pustovit 

Április 29-én a világ számos pontján tisztelegnek a tánc műfaja előtt. "A nemzetközi táncnap egyik legfontosabb célja, hogy a mindennapi életben népszerűsítése a táncművészetet. Emellett ösztönözni kívánja a kormányzati szerveket, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemi szintig" - olvasható a Nemzeti Táncszínház által közzétett sajtóközleményben. A napot 1983 óta a balett meghatározó alakjának, Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ. A Szövetség által rendezett mai gálaesten a díjazottak mellett, a 2014-ben jutalmazott művészek és alkotók produkcióinak válogatásából szerveznek műsort.

A mai nap a Budapesti Táncfesztivál ideje alatt helyezkedik el, amelyet április 27-e és május 3-a közt rendeznek. Nemzetközi produkciók, két gálaműsor és egy budapesti bemutató is a program részét képezi. 

Forrás: RojasyRodríguez

Május 2-án és 3-án a kilenc spanyol táncművészből és négy zenészből álló Rojas&Rodrigez / Nuevo Ballet Espanol mutatja be Titanium című produkcióját a magyar közönségnek.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.