Hirdetés

Főoldal » Kultúra » Véget ért a Trónok harca 5. évad. Indul a várakozás!

Véget ért a Trónok harca 5. évad. Indul a várakozás!

2015. Június 17. 10:59

A tizedik, Az anya kegyelme című epizóddal zárult a nagysikerű könyvsorozatból készült széria. A következő adagért áprilisig kell várnunk, de ha addig sem bírjuk, akkor érdemes majd a tavasz közeledtével az HBO hivatalos honlapját böngészni előzetesekért.

Fotó: Flickr / Creative Commons / vagueonthehow / Illusztráció 

Geogrge R. R. Martin, amerikai szerzőnek köszönhetjük ezt a remek történetet, ami szinte az egész világon hatalmas ismertségre tett szert. Leginkább fantasy, horror és sci-fi műfajban alkot. Most azonban maradjunk csak a Trónok harcánál.

Pályája már nagyon korán, fiatalkorában elkezdődött, és később több írása is megjelent nyomtatásban. 1986-tól a CBS-nél kezdett el dolgozni az Alkonyzóna című sorozaton. 1996-ban jelent meg A tűz és jég dala című első kötete, hazánkban 2003-ban jelent meg, a sorozat megfilmesítési jogait 2007-ben vette meg az HBO.

A regény történetét az 1400-as években lezajlott Rózsák háborúja ihlette, amelynek hasonlóan nagy tétje volt, hogy ki legyen a brit trón örököse. A könyv történéseit különböző szereplők szemszögéből ismerhetjük meg, ami egy-egy fejezetet alkot. A történetből rengeteg részletet lehet megismerni már az első kötetben, különböző családfákat, részletes térképeket, mellékszálakat.

A könyv magyar kiadásban megjelent puha- és keményfedeles kiadásban is. A regényhez kapcsolódóan megszerezhetünk még társasjátékot, amivel elüthetjük a következő részig az időt.

Kevés olyan sorozat van most a tévékben, aminek egy-egy része után a felháborodott kommentelők elárasztják a facebook-ot, vagy fórumokat, és "átkozzák" a szerzőt, hogy miért ölte meg a kedvenc szereplőjüket. Aki még csak most ismerkedik a történettel, annak javaslom, hogy ne szeressen meg túlzottan egy karaktert sem, és akkor nem éri majd meglepetés.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.