Hirdetés

Főoldal » Kultúra » WWF Nagy Ugrás július 12-én, délután 3 órakor

WWF Nagy Ugrás július 12-én, délután 3 órakor

2015. Június 19. 17:26

A WWF, vagyis a Természetvédelmi Világalap idén is közös csobbanással ünnepli az európai folyókat, és élővizeket. Már egy évtizedes hagyományra tekint vissza a Nagy Ugrás, amit először 2005-ben rendeztek meg, 250 ezer ember részvételével, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak be egyazon időpontban. A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Aagje Van Damme / Illusztráció 

"A WWF küldetése egy olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással. A víz az emberi élethez és a természeti rendszerek működéséhez egyaránt elengedhetetlen, ezért megőrzése az emberiség közös érdeke."  - olvasható a wwf.hu oldalán.  

Magyarországon is ünnepelték már a vizeinket a Nagy Ugrás keretein belül, úttörőként Tiszatarján és Nagykörű adott otthont a korábbi években a rendezvénynek. Az idei cél pedig az esemény kiterjesztése, minél több helyszínt bevonva a közös csobbanáshoz. 

"Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizesélőhelyekben, ami nemcsak hazai - nemzetközi szinten is figyelmet érdemel. Az idén éppen azért szeretnénk országos akciót, hogy a csobbanás minél hangosabban hirdesse az édesvíz és a vízhez kötődő természeti értékek fontosságát." - mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója. 

A WWF felhívást tett közzé Magyarország települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat 2015. július 12-én. A regisztráló települések vagy közösségek között verseny indul, hogy kiderüljön, a Nagy Ugrás hol veti a legnagyobb hullámot. Azok a települések, amelyek nem közvetlenül vízparton fekszenek, társulhatnak másokkal egy nagy, közös csobbanásra. A felhívásra eddig hat település jelentkezett országszerte, és további öten jelezték, hogy előkészületeket tettek az esemény megrendezésére.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. június 18.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.