Hirdetés

Főoldal » Mindennapok

Két magyar termék a világ legjobb élelmiszerei között2017. Szeptember 08. 16:11

A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban - közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

Cikk elolvasása

Tíz másodperc alatt mutatja ki a rákos szövetet egy új "toll"2017. Szeptember 07. 17:51

Tíz másodperc alatt azonosítja a rákos szövetet egy toll formájú kézi műszer, amelyet a Texasi Egyetem tudósai fejlesztettek ki - tudósított a BBC hírportálja csütörtökön.

Cikk elolvasása

Világítótornyot lehet vásárolni az Egyesült Államokban2017. Augusztus 10. 21:08

Tizenötezer dollárért világítótornyot lehet vásárolni az Egyesült Államokban, a Washingtonhoz közeli Chesapeake-öbölben és a Nagy-tavaknál a The New York Times riportja szerint.

Cikk elolvasása

„Ne hagyj az autóban!” – Matrica-kampányt indít a NÉBIH2017. Augusztus 03. 21:13

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre. A bevásárlóközpontok, áruházak bejáratainál kihelyezett figyelemfelkeltő matricák remélhetőleg időben emlékeztetik az autóval érkezőket, hogy ne hagyják gyermekeiket és házi kedvenceiket a tűző napon percek alatt felforrósodó autóban. A kampányhoz eddig öt áruházlánc csatalakozott, de a NÉBIH várja további vendéglátó-, valamint kereskedelmi helyek jelentkezését is, akik a matricák kihelyezésével támogatnák a kezdeményezést – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Cikk elolvasása

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás2017. Június 21. 20:09

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor! A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a WWF Magyarország.

Cikk elolvasása

Kétszer háziasította a vadmacskát az ősi ember2017. Június 19. 21:16

Kétszer szelídítette meg a vadmacskát az ősi ember, egyszer a Közel-Keleten, egyszer Egyiptomban - állapította meg a téma eddigi legnagyobb léptékű genetikai kutatása.

Cikk elolvasása

A pozsonyi Duna-parton épülhet fel Szlovákia első felhőkarcolója2017. Május 03. 21:39

Pozsonyban, a Duna belváros felőli, bal partján épülhet fel Szlovákia első felhőkarcolója - írta szerdán a pozsonyi Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti napilap.

Cikk elolvasása

Több mint 60 ezer fafajnak ad otthont a bolygónk2017. Április 05. 21:37

Több mint hatvanezer fafaj található a világon - derült ki a Botanic Gardens Conservation International (BGCI) nevű szervezet átfogó tanulmányából.

Cikk elolvasása

Hamarabb kikerülhetnek a kutyák a székkutasi ebrendészeti telepről2017. Március 30. 20:21

Gyorsabban találhatnak vissza gazdájukhoz vagy hamarabb lelhetnek új otthonra a székkutasi ebrendészeti telepen elhelyezett kutyák. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete együttműködési megállapodást kötött Székkutas Község Önkormányzatával, amelynek értelmében prevenciós rendezvényeket is tartanak majd a településen az egyesület és az Önkormányzat munkatársai – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kovács Péter sajtóreferens.

Cikk elolvasása

Mérföldkő a hazai energiahatékonyságban2017. Március 26. 20:16

Rekordszámú, a végleges adatok szerint 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája! Itthon 150 fős fejlámpás túrával ünnepelték a Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepéről és helyzetéről – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggell a WWF Magyarország.

Cikk elolvasása

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.