Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » A Google új fejlesztése: az önjáró autó

A Google új fejlesztése: az önjáró autó

2015. Február 16. 14:20

A cím olvasása után mindenki elgondolkodhat rajta, milyen lenne úgy egy kocsiban ülni, hogy nincs benne sem kormány, sem pedál. A fejlesztőmérnökökre még sok feladat vár, hogy a forgalomban is találkozzunk ilyen járművekkel.

Fotó: Flickr / Creative Commons /

2015-ben még egyelőre nem rendelhetünk önjáró autót. Ennek az az oka, hogy az év elején indul azoknak a modelleknek a tesztje rendes forgalomban, Észak-Kalifornia útjain, amelyekben már nincsen kormánykerék és pedál sem. Óránkénti negyven kilométeres sebességre képes.

Aki elszánja magát arra, hogy vesz majd egy ilyen autót, akkor azzal több időt spórolhat meg magának, munkába menet reggelizhet, vagy filmet nézhet. Így legalább nem kell félnie a bírásgtól, hogy menet közben intézi el a telefonbeszélgetését. Mint az videoban is látszik, időseknek, mozgásban akadályozottaknak jó megoldás az autó. Nekik is tökéletes választás lehet, ha nehezen tudnak már vezetni a városi forgalomban, s inkább a biztonságos módszer mellett döntenek. 

Forrás: Google Self-Driving Car Project

A Google sokáig Toyota Prius-t használt a technológia tökéletesítésére. A cég nem szeretne gyártóvá válni, ezért az autóiparban keres partnereket.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.