Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Advent - Több mint 220 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank

Advent - Több mint 220 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank

2016. November 28. 18:55

Mintegy 120 településen 226 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi jótékonysági akcióján. Az adományokból összeállított csomagokból 35 ezer rászoruló család részesül - közölte a szervezet az MTI-vel.

A kezdeményezést idén csaknem 200 budapesti és vidéki élelmiszerüzletben szervezték meg, a vásárlók három napon át, november 25. és 27. között ajánlhatták fel adományaikat. A gyűjtést az Auchan, a METRO és a Tesco áruházakban az Élelmiszerbank mintegy ötezer önkéntese segítette, míg a fő támogató CIB Bank 200 munkatársa is részt vett a munkában - olvasható a közleményben.

A jótékonysági akcióban szerepet vállaltak a Centrál Színház művészei - Papp János, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Kakasy Dóra, Sajgál Erika, Kovács István és Ágoston Katalin -, akik közül többen magánemberként már évek óta részt vesznek a gyűjtésben.

A lakosság adományait - amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség - helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el még karácsony előtt az Élelmiszerbank.

A több mint 10 éve működő Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, amelyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagoláshibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is.

A szervezet 2015-ben 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen a nélkülözőkhöz. Mintegy 300 partnerszervezetén keresztül több mint 300 ezer rászorulót lát el rendszeresen. 2005-ös megalakulása óta összesen több mint 37 ezer tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben - áll a közleményben.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.