Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Bútorokba épített vezeték nélküli töltővel rukkol elő az IKEA

Bútorokba épített vezeték nélküli töltővel rukkol elő az IKEA

2015. Március 04. 11:55

El tudja azt bárki is képzelni, hogy nem kell kábelekkel bíbelődni? Nem kell kibogozni, vagy arra ügyelni, hogy meg ne törjön?

Fotó: IKEA

Csak le kell tenni a telefont az éjjeliszekrényre, íróasztalra, lámpára, és már töltődik is. Ez nem olyan távoli jövőben be is fog következni. Idén áprilisra tervezi piacra dobni a high-tech bútrorokat a cég. Az IKEA új, de már meglévő technológiát alkalmaz, ez a Qi töltési szabvány (kifejezetten rövid távolságú vezeték nélküli energiaátvitelre szolgál), amelyet jelenleg nagyjából 80 okostelefon és kiegészítő használ.

„Kutatásaink alapján és számtalan otthon felkeresése után bizton állíthatjuk, hogy az emberek nem szeretik a vezetékek kusza halmazát. Leginkább az okoz gondot, hogy nem találják a töltőjüket és lemerül a telefonjuk akkumulátora. Az új innovatív megoldásaink – amelyek a bútorokat a vezeték nélküli töltés technológiájával ötvözik – egyszerűbbé teszik az életet” – mondta a sajtóközleményben Jeanette Skjelmose, a világítás és vezeték nélküli töltés üzleti-területi vezetője.

Fotó: IKEA

A kompatibilis telefonokat és táblagépeket a Mobile World Congress szakmai kiállításon mutatták be, pl. Samsung Galaxy S6, valamint Google, HTC, Nokia több készülékével együtt.

„Okos és praktikus vezeték nélküli töltőmegoldásokat valósítottunk meg, hogy ne kelljen többé a kábelek kusza szövevényével szembesülnöd. Egyszerre több készülék is tölthető, miközben élvezheted a gyönyörű, töltőkábelektől mentes otthon látványát” – meséli David Wahl a sajtóközleményben.

Árakról egyelőre nem nyilatkoztak, annyit lehet tudni, hogy 20 euróval magasabb áron fogják őket árulni, mint a töltőképességtől mentes bútorokat.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.