Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Codie egy magyar tank, ami a rombolás helyett a logikát építi

Codie egy magyar tank, ami a rombolás helyett a logikát építi

2015. Augusztus 03. 16:54

Sokan látják a fantáziát Codie-ban, a telefonnal irányítható robotban, ami leginkább egy apró tankra hasonlít. Nem véletlenül! A magyar csapat által fejlesztett robot oktató funkciót lát el, segít megismerni a technológia működését. Előzetes cikkünkben röviden bemutatjuk a magyar tankot, ami mögött komoly sikertörténet építkezik.

Fotó: Indiegogo / Codie 

Codie egy játékrobot, de annál valójában sokkal több. Nem csak egyszerű szórakozósi lehetőségről beszélhetünk, hanem egy összetett koncepcióról, ami a tudás bővítését célozta meg. Ugyanis az apró lánctalpas (jelen esetben gumitalpas) programozást oktat a fiataloknak, a játék során a programozás ismereteit bővíti a felhasználóban. Vagyis nem egy egyszerű irányítókarral működtethető szórakozási formáról van szó, hanem beprogramozandó utasítássorozat által adhatunk parancsot a játéknak. A mozgatáshoz ily módon logika szükséges, a játék során megtanulhatjuk, hogy miképpen gondolkodik egy számítógép. Természetesen mindehhez szükséges a robothoz gyártott szoftver is. 

Forrás: Codie

Az apró tankban évek munkája fekszik, és egy olyan innovációs töltet, ami a technológia működésének megértésére irányul. A nevelő játék fejlesztheti a gyerekek gondolkodását, logikai képességeiket, emellett pedig bárki számára egy remek kikapcsolódási forma lehet.

A magyar fejlesztők projektje közösségi finanszírozás által gyűjött pénzt a gyártás költségeihez. A cikk folytatásában szeretnénk megkérdezni az ötletgazdát, Lipécz Ádámot a robot mögötti üzletről, inspirációról.

Szerző: Gyeszát Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.