Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Egy amerikai művészeti egyetem hallgatóit vonzza a magyar kerámia

Egy amerikai művészeti egyetem hallgatóit vonzza a magyar kerámia

2015. Április 27. 17:44

A porcelán és a kerámia vitathatatlanul a magyar kultúra értékálló részései, joggal büszke rájuk az ország. A Zsolnay porcelán és kerámia nevét emellett világszinten is jegyzik az emberek, csak úgy, mint a Herendit. Az IndieGoGo oldalán bukkantunk arra a projektre, ahol is az Ohio-i Művészeti Egyetem hallgatói gyűjtenek pénzt egy kirándulásra hazánkba, hogy közelebbről tanulmányozhassák a magyar kerámiaművészetet. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Matt Biddulph / Illusztráció

A hallgatók külön-külön is bemutatkoznak az oldalon, jelezve, hogy kit-miért vonz a magyar kirándulás lehetősége. Érvként több válasz is megmutatkozik a magyar utazás hátteréről: ötletszerzés, inspirálódás, saját művészetük új perspektívában való megvilágítása a magyar kultúra által. Célként a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdiót jelölték meg, ahol négy hetet szeretnének eltölteni a hallgatók. A hely technikailag és szellemileg is inspiráló hátteret biztosít a művészek számára. 

Hogy a szimpatikus csapat sikerrel jár-e, még kérdés, hisz egyelőre több mint 40 nap van vissza a közösségi finanszírozás által történő gyűjtésből. A jó irányt könnyű meglelni magyarként is az amerikai hallgatók törekvésében - hazánk kultúrájának szegmenseit örömmel látjuk viszont az óceán túloldalán is.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.