Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Egy kockába épített természeti minta

Egy kockába épített természeti minta

2015. Április 10. 17:19

A Kickstarter közösségi finanszírozású oldala számtalan olyan találmányt rejteget, amiről szívesen cikkeznek az újságok. Az EcoQube is egy meglehetősen innovatív ötlet, s jellegénél fogva több rovatot is gazdagíthatna, de annyi bizonyos, hogy a motiváló cikkek között van a helye. Hogy mi is ez? Egy asztali dísz méretű kockába zárt, önmagát fenntartó és működtető természeti rendszer.

Fotó: Aqua Design Innovations / http://adiventures.net/ /

Sikerrel ütöttek két légyet egy csapásra a fejlesztők. Az innovatív ötletek sorban állnak, az ember mégis valami olyat keres, ami megragadja a tekintetet. Legyen a szemnek tetsző, s ugyanakkor újdonságot is magában hordozó. Az EcoQube pontosan ilyen. Első szemléléskor egy sima asztali díszt fedezhetünk fel, majd a projektet elolvasa, rögtön a biológia tudományában kalandozunk tovább.

Az "öko-kocka" egy működő életteret, az élőlények és a természet kapcsolatát mutatja be. A feltalálók által közvetített tanító szándék mögé rögtön pipát tehet mindenki. A rendszer legnagyobb részét az akvárium teszi ki, amelyben az etetett apró halak által előállított ammónia-gazdag ürülék, a vízben lévő baktériumok segítségével egy szűrőn keresztül hasznosul a növények számára is felvehető nitrogénként. Mivel a növény növekedésnek indul, s közvetlen kapcsolatban is van a vízzel, ily módon tisztítja is azt. Ezáltal a rendszer körforgásban működik.

Forrás: AquaInnovations

A Kickstarter-projekt jelenleg 78 ezer dollárt gyűjött össze közösségi finanszírozással, ami jól érzékelteti a hatalmas igényt az innovatív termékre.

Fotó: Aqua Design Innovations / http://adiventures.net/ /

 

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.