Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Elhagyta a telefonját? A Google majd megkeresi!

Elhagyta a telefonját? A Google majd megkeresi!

2015. Április 18. 17:20

A Google segítségével most már szinte mindent meg lehet találni, és ez alól az androidos telefonunk sem kivétel már. Most frissítették a fejlesztők a 2013-ban kiadott Android Device Manager-t.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Johan Larsson / Illusztráció

Az elmúlt évek alatt több, mint 30 millió felhasználó értékelése által javítottak a programon, így most már Android Wear-t futtató okosórákkal is fellelhető a telefonunk.

Gondolom sokan hagyták már el telefonjukat, akár a saját lakásukban, vagy egy olyan kabát zsebében, amire úgy emlékeztek, hogy nem is használták aznap. Ebben az esetben ez hasznos lehet.

A gyártók korábbi fejlesztéseit tette most még könnyebben használhatóvá a cégóriás. Mindösszes annyi ilyenkor a teendő, hogy ha ugyanazzal a profillal vagyunk bejelentkezve a telefonon és a Google-ben, akkor rá keresünk a „Find My Phone“ címszóra. Ekkor a kereső megjeleníti számunkra a telefon pozícióját egy térképen, valamint megcsörgethetjük. A parancs hatására maximális hangerőn fog csörögni, akkor is, ha korábban lenémítottuk.

Mint a legtöbb alkalmazást, vagy találmányt ezt is lehetne rossz dolgokra használni. Sokan félhetnek attól, hogy állandóan nyomon tudják őket követni, bárhol is járnak, de bizonyos óvintézkedésekkel ez is kivédhető.

 

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.