Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Idegen nyelvet tanulhat a Google segítségével

Idegen nyelvet tanulhat a Google segítségével

2015. Június 12. 11:27

A Google 45 millió dollárt fektetett be a Duolingo-ba. A Google Play és az App Store oktatási alkategóriában vezeti a legtöbb letöltési rangsort, amit ingyenesen eddig több mint 100 millióan szereztek meg, haznánkban pedig nagyjából 620 ezren. Gondolhatjuk, hogy amibe a Google bele kezd, abból biztos sikertörténet lesz, lássuk, mit hoznak ki belőle a fejlesztők.

Fotó: www.duolingo.com 

Valljuk be, azért kevesen vannak a világon, akik csak kedvtelésből tanulnak nyelveket. Legtöbbeknek egy állás megszerzésért kell elsajátítaniuk a megfelelő nyelvtudást, vagy a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvet tanulniuk. Akik hasonló helyzetben vannak jelenleg is, azoknak megfelelő alternatíva lehet a Duolingo, a nyelviskolák monoton órái helyett.

A Google 12,4 milliárd forintnyi összeget befektető alapja számára nemcsak az eddigi népszerűsége tette vonzóvá a Duolingo-t, hanem az újszerű, és eddig szokatlan megközelítése az online oktatásnak. A cégóriás csapata minden egyes kattintást elemez, hogy a felhasználó számára személyre szabott kurzusokat hozzon létre, amivel még inkább elősegítik az adott nyelv elsajátítását. Ezt úgy lehet elképzelni, hogy mindenki számára rendelkezésre áll egy magántanár, aki személyesen választja ki a feladatokat, mit kell következőnek megoldanunk. Mindez ingyenesen, és akkor foglalkozunk vele, amikor éppen időnk engedi.

Fotó: www.duolingo.com 

Viszont nem csak az egyénnek lehet hasznos az ingyenes nyelvtanulás lehetősége, hanem iskolák számára is. A tanárok a Duolingo felületén minden diákjuk fejlődését nyomon követhetik.

Mobiltelefonra is optimalizálták, így bárhová magunkkal vihetjük, ha tanulni szeretnénk egy pár perces szünetben, amíg a buszra várunk, vagy épp nincs jobb dolgunk.

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.