Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Ha nem tudsz elszakadni a rossz szokásaidtól

Ha nem tudsz elszakadni a rossz szokásaidtól

2015. Február 12. 18:27

Cikkünkben olyan fejlesztéseket mutatunk be, amelyek a mindennapi rossz szokásokat hivatottak felülbírálni. Léteznek olyan berögzült tevékenységek, amelyeket ugyan napi szinten végzünk, noha legbelül tudjuk, hogy kevesebbet kellene velük foglalkozni. Bevonz az internet, s akaratlanul is többet töltünk a gépek előtt, mint a különféle testmozgásokkal. Vagy hasonlóan rossz berögződés a helytelen ülésforma. Léteznek azonban olyan „okosságok”, amelyek képesek segíteni, hogy minél céltudatosabban élhesse meg az ember a mindennapjait. Használati értékük már csak a személyes szimpátián múlik.

Fotó: Flickr / Creative Commons /

Motiváció sporthoz! A Maneesh Sethi által feltalált „Pavlok”, egy meglehetősen érdekes, némelyeknek kissé ellentmondásos szerkezet. Egy olyan okoskarkötőről van szó, ami az akaraterőt hivatott segíteni. Az agyunkba programozódott rossz szokások sok esetben legyűrik a pozitív tevékenységeket. „Tudom, hogy be kellene tartanom a napi negyed órás futásomat – s mégis leragadok a közösségi oldalak előtt.” A „Pavlok” gyenge áramütést mér a csuklóra, ezzel segít megszabadulni a rossz szokásoktól, s amellett teljesítményre ösztönöz például a fitness terén. A gyártó szerint a termék abszolút biztonságos, nem jelenthet veszélyt az egészségre. Az ötlet értékét bizonyítja, hogy a termék külföldi televíziók által is prezentálva lett.

Sokan küzdenek a helytelen testtartás okozta kellemetlenségekkel, ami sokszor az ember önhibáján kívül valósul meg. Az ülőmunkát végzők számára napi kihívást jelent, hogy munkájuk mellett a saját egészségük megőrzésére is figyeljenek, ami számítógépes korunk egyik nagy problémája. Okos megoldás lehet a „Darma” néven futó párna alkalmazása. Az okostermék a telefonnal dolgozik össze, s lemonitorozza az ember ülési szokásait, pozícióit, a stresszes állapotot. Helytelen testtartás esetén figyelmeztet, ami így leírva nem feltétlenül hangzik valós segítségként, de egy hosszú, figyelmet lekötő munka esetén nagyon is az lehet. A helyes testtartással kombinált ülésmód, jobb stresszkezelő képességet, s kellő koncentrálást bizonyít, ami az efféle szellemi munka terén elengedhetetlenül fontos.

Forrás: Darma Inc.

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.