Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Ha olcsón keres számítógépet, és kedveli az Androidot

Ha olcsón keres számítógépet, és kedveli az Androidot

2015. Július 16. 11:15

Az Android rendszer térhódítása megállíthatatlan folyamat, sorra készülnek a rendszert futtató okos-termékek. Megannyi piaci rés keletkezett az elmúlt évek során, hiszen egy-egy fejlesztés vagy találmány gyakran Androidon futtatható applikációval kompatibilis. Elkészült a Remix Mini névre hallgató, Android rendszerű személyi számítógép, ami meglehetősen sok lehetőséget hordoz magában.

Forrás: Kickstarter / Remix Mini

Formára talán kissé meglepő, egy műanyag szappan juthat az ember eszébe. Mégis letisztult, a szemnek tetsző, s emiatt könnyen lehet az asztal dísze. Mérete miatt sem kell aggódnia senkinek, ugyanis két tenyérben elfér mindaz, ami egy számítógép erejével bír.

Az indítás a Remix Mini tetején történik, érintésre való bekapcsolással. A hálózatokhoz való kapcsolási lehetőségek terén is gazdagon ellátták a számítógépet – Ethernet, WIFI, Bluetooth 4.0, és USB-s csatlakozás áll rendelkezésünkre. Ezen kívül a termék hátulsó oldalán van a MicroSD bővítés lehetősége, USB-k, HDMI, és fejhallgató csatlakoztatási mód.

A fogyasztási adatok meglepően költséghatékony eredményeket mutatnak be. A legtöbb asztali számítógép 65- és 240W energiát használ, míg a Remix Mini ezzel szemben 10W-ot igényel.

Persze a számítógép teljesítménye nem lesz elég ahhoz, ha valaki nagy igényű játékokat szeretne futtatni a gépén, vagy egyéb komolyabb technikai hátteret megkívánó programokat. Két választható verziót kínálnak a fejlesztők, az egyik az 1GB RAM+8GB tárhelyes megoldás, míg a másik az erősebb, 2GB RAM+16GB tárhelyes számítógép.

A Remix OS rendszert futtatja a termék, amely gyakorlatilag 1,5 millió applikációval kompatibilis. Jól használható lesz irodai alkalmazások kezelésére, általános internetes böngészésre, gazdag multimédiás szolgáltatásokra, egyéb játékokra, programokra.

Fotó: Kickstarter / Remix Mini 

Ami fontos, hogy a Remix Mini ugyanúgy összekapcsolható a külső hardverekkel (billentyűzet, egér, stb.), mint egy hagyományos számítógép. Aki nem híve az ujjal történő érintős kezelésnek, és inkább a hagyományos felhasználás híve, annak jó választás lehet.

 Szerző: Gyeszát Zsolt

 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.