Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Hamarabb kikerülhetnek a kutyák a székkutasi ebrendészeti telepről

Hamarabb kikerülhetnek a kutyák a székkutasi ebrendészeti telepről

2017. Március 30. 20:21

Gyorsabban találhatnak vissza gazdájukhoz vagy hamarabb lelhetnek új otthonra a székkutasi ebrendészeti telepen elhelyezett kutyák. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete együttműködési megállapodást kötött Székkutas Község Önkormányzatával, amelynek értelmében prevenciós rendezvényeket is tartanak majd a településen az egyesület és az Önkormányzat munkatársai – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kovács Péter sajtóreferens.

Példaértékű együttműködés született a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Község Önkormányzata között. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az országban szinte egyedülálló megállapodás részeként a szervezet elsősorban a település ebrendészeti telepén elhelyezett kutyákon segít.

Megpróbálják felkutatni az állatok gazdáját, ha pedig nincs vagy ez nem sikerül, mihamarabb új otthont találni nekik. Kiemelte, a telepen szerencsére eddig sem altatták el a kutyákat, a cél az, hogy ez hosszútávon is így maradjon. Az egyesület a honlapján és a Facebook oldalán is keresi a leendő gazdákat, emellett tápadománnyal is segíti a telep működését.

Szél István, Székkutas polgármestere hangsúlyozta, a településen szemléletváltásra is szükség van, így nagyon fontos, hogy az embereket tájékoztassák a felelős állattartásról. A lakókhoz erről szóróanyagokat is eljuttatnak, de az együttműködés azt is tartalmazza, hogy különböző prevenciós, főként gyerekeknek és családoknak szóló rendezvényeket tartanak. Itt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei a helyes állattartás írott és íratlan szabályiról tájékoztatják a gyerekeket és fiatalokat. A polgármester szólt arról is, hogy az önkormányzat anyagi támogatást is nyújt az egyesületnek a kölcsönös együttműködés részeként.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.