Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Hogyan írjunk jó motivációs levelet?

Hogyan írjunk jó motivációs levelet?

2015. Április 17. 11:11

A motivációs levél írása nem olyan könnyű feladat, mint sokan elsőre gondolnák, én is egy képzésen tanultakat osztom most meg az olvasókkal. Számomra hasznosnak bizonyultak.

Flickr / Creative Commons / kate hiscock / 

A motivációs levél kihagyhatatlan akadályt jelent egy-egy állás megpályázása alkalmával. Általában a munkaadók kérik, hogy csatoljuk, de ha nem, akkor sem árt, ha elmentettünk egyet a gépünkön, amit később személyre tudunk szabni.

A pályázóknak azokat az információkat kell közölniük magukról, amik nem fértek be az önéletrajzba, és esetleg tovább mélyíthetik az összképet a végső döntés meghozatalában. A dokumentum elsődleges szerepe, hogy megnyissa a kommunikációt a két fél között és kiemelje a pályázó előnyeit, továbbá rávilágítson a szakmai tapasztalatokra.

A fogalmazáskészségünkről is nyilatkozunk, illetve az írásképünkből is sok mindenre tudnak következtetni, ezért legyen rendezett. Itt lehet bővebben kifejteni, hogy milyen munkakörben dolgoztunk korábban, és konkrétan, mit is csináltunk. A meggyőző hatása is fontos, hiszen ismeretleneket kell meggyőznünk, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak a munkára.

A motivációs levél formai követelményei hasonlóak az önéletrajzéhoz. Ha a következő pontokra ügyelünk, akkor a motivációs levelünkön nem fog múlni semmi.

- Levelünk legyen szellős, értelmes és maximum 1 oldal terjedelmű.

- Lehetőleg legyen névre szóló.

- Minden pályázathoz készítsünk újat, ne használjunk sablon szövegeket.

A szövegben taglaljuk bővebben a következő kérdéseket.

- Miért pályázunk?

- Hol találtuk a hirdetést?

- Miért tartjuk magunkat érdemesnek az állásra?

 

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.