Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Hol vásárolunk karácsonyi ajándékot?

Hol vásárolunk karácsonyi ajándékot?

2015. December 17. 17:50

Az MTI tett közzé egy statisztikai kimutatást az Árukereső.hu friss, 2015 októberében végzett kutatása alapján. 2340 főt kérdeztek meg a karácsonyi ajándékok beszerzésével kapcsolatban, hogy hol tervezik megvásárolni a karácsonyfa alá kerülő meglepetéseket. 

Fotó: http://morningswithcoffee.com/mini-paper-cloud-garland/ 

Napjaink legnépszerűbb vásárlási formájára esett a legnagyobb tábor válasza, a megkérdezettek 74 százaléka jelölte meg az internetes áruházakat. A webshopok térnyerése nem csak az otthoni vásárlás kényelmének tudható be, sok esetben olcsóbban juthat hozzá az ember bizonyos termékekhez, és az egyszerűen áttekinthető választék sem utolsó szempont.

56 százalék a bevásárlóközpontokba, plázákba látogat és ott vásárolja meg az ajándékokat. Az ünnepi díszekbe öltözött áruházak egyéb lehetőségeket is magukban foglalnak, s a közösségbe-tartozás élménye is megjelenik egy forró csoki vagy forralt bor elfogyasztása mellett.

31 százalék vásárol hagyományos szaküzletekben. Előnyként írható fel, hogy jó esetben az ember szakértelemre is számíthat kérdéses dolgaiban.

Szívesen vásárolnak magánszemélytől az interneten, erre mutat rá a vásárolók 14 százaléka. Az apróhirdetéseknél vagy a különféle aukciós oldalak termékeinél is lehet szerencsés az ember, bár sokan elzárkóznak a használt tárgyaktól.

Egyéb beszerzési formák eredménye 12 százalék körül alakul, míg a kínai boltokban és piacokon a megkérdezettek 6 százaléka vásárol.

Forrás: MTI statisztika

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.