Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Kidobott, önálló életre képtelen kiskutyákat mentettek meg Szegednél

Kidobott, önálló életre képtelen kiskutyákat mentettek meg Szegednél

2015. Május 29. 18:35

Szakadó esőben, Szegedről kifelé, a sándorfalvi út szélén egy ismeretlen elkövető öt önálló életre képtelen kiskutyát dobott ki. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, ami börtönnel is sújtható bűntett. Az eset kapcsán a rendőrséget értesítették az állatvédők. Állatbarátok a kiskutyákat dobozba tették. A kiskutyákat az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere helyezte biztonságba – olvasható az OBJEKTÍV Hírügynökség oldalán.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Stewart Black / Illusztráció 

 

Évente 800 kutyát és cicát ment meg az Orpheus Állatvédő Egyesület. Seres Zoltán, az egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket, így sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A megmentett állatok örökbefogadókra várnak.

Akár autóban ülve, aligha lehet levezetni 50 km-t úgy az országon belül, hogy ne látna az ember legalább egy magára hagyott kisállatot az út szélén. Statisztikát ebből nehezen lehet készíteni, de a probléma létezik, és nincs ellene bevethető módszer, ami gátat szabna a tendenciának. Közhely, de nagyon igaz - aki új "barátot" keres, és megteheti, az vegyen magához egy utcáról megmentett jószágot, hisz a menhelyek befogadóképessége is véges. Sokan mondják, hogy egy befogadott állat hálaérzete határtalan, és belőlük lesznek a legjobb házi kedvencek. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. május 28.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.