Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Kóstolás a tudományba a Föld Napján

Kóstolás a tudományba a Föld Napján

2016. Április 19. 19:58
Kóstolás a tudományba a Föld Napján - Kép 1.

Zöldségkóstolás és gasztrokvíz, nemzeti parkok, erdők és Magyarország legszebb konyhakertjei, barkácsolás hüvelyesekből, napórakészítés, virágültetés. Április 21-22-én ezekkel vár mindenkit a VI. Tudományfesztivál - Föld Napja a Múzeumkertben.

Fotó: www.wolfvision.com

A VI. Tudományfesztiválon nem csak hazai egyetemek, startupok, kutatóintézetek mutatkoznak be: a párhuzamosan zajló zöld rendezvényen a Föld napja alkalmából rengeteg olyan szervezet is a Múzeumkertbe költözik egy kicsit, amelyik a fenntartható fejlődésre, a környezettudatosságra, a Föld ajándékainak felelős használatára hívja fel a figyelmet.

A Magyar Turizmus Zrt. a Felelős Gasztrohőssel közösen izgalmas ínyencségekkel vár azokra, akik nem csak egészségesen, de a természettel összhangban is szeretnének étkezni. A különleges zöldségek megkóstolása és a gasztrokvíz kitöltése mellett a látogatók megtudhatják, milyen egy fenntartható és társadalmilag felelős étterem.

A „Legszebb Konyhakertek" program szervezői mindenféle játékon keresztül mutatják meg, hogy milyen jó, ha minden balkonon, kiskertben, és ládában nő valamilyen egészséges legelnivaló. Bemutatkozik a 10 magyar nemzeti park és a hazai erdőgazdaságok, de különleges programokkal készül az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Csillagászati Egyesület és a Csodák Palotája is. Az egyes standoknál tanulhatunk a szelektív hulladékgyűjtés vagy a táj szerepének fontosságáról, a zöldutakról, de ismerkedhetünk az erdőtűz-megelőzéssel, a Mezőgazdasági Múzeum játékai pedig az idei nemzetközi év főszereplőit, a hüvelyeseket állítják a középpontba.

Idén először kap helyet a fesztiválon a Science Shop elnevezésű pavilon – itt a legjobb természettudományos startupok mutatkozhatnak be. Lesz szó nanotechnológiáról, 3D nyomtatásról, felhőalapú mezőgazdasági alkalmazásokról, biztonsági rendszerekről és rengeteg más új, izgalmas lehetőségről is.

A fesztivál célja már nem csak a Föld Napja és a tudomány ünneplése. A szervezők azt remélik, hogy a rendezvény hamarosan nemzetközi hírű lesz, és abban is segít, hogy a magyar tudományos élet kiemelkedő kezdeményezéseit világszerte megismerjék a szakemberek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.