Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Lényeglátó fejlesztők, életminőség-javító programok

Lényeglátó fejlesztők, életminőség-javító programok

2015. Február 03. 19:01

Az android rendszerű okostelefonokra letölthető applikációk számát megbecsülni szinte lehetetlen, naponta bővül a paletta. A szórakoztató, s gyakran felesleges programok mellett bőven vannak funkcionális, életminőség-javító „okosságok” is. Nézzünk néhányat!

Fotó: Flickr / Creative Commons / Thasi Levent-Levi

Ambulance / Mentő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szoftvere a laikusok számára készült, akár életmentést is elősegíthető applikáció. Fontos hangsúlyozni a laikus szót, hiszen a legtöbb utasítás úgy van programozva, hogy egyértelművé tegye a veszélyhelyzetekre kínált segítségnyújtás szempontjait. A program készítői szerint, akár emberéletek megmentéséhez is kellő információt nyújt az app a felhasználója számára.

 

PictoVerb

A Zsombori Balázs által fejlesztett applikáció igazi hiánypótló termék, amely alternatívát kínál a beszédben akadályozottaknak, hogy gondolataikat, érzéseiket verbálisan is kifejezhessék. A program egy rendkívül felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és könnyen felismerhető képeket, rajzokat alakít át hangos mondatokká. Okos segítségnyújtás a mindennapokhoz.

 

Water Your Body

Többen is feltették a kérdést: „miért kell figyelmeztetni valakit az ivásra, amikor az amúgy is természetes, szükségszerű érzésként tör az emberre?”. Van igazság a kérdésben, de a figyelmeztető app mégiscsak egy okos ötlet. Az élet gyakran produkál olyan helyzeteket, amikor hajlamos az ember megfeledkezni a vízivás fontosságáról. Az ember figyelmét lekötheti egy monoton munkavégzés, egy folytonos koncentrálást igénylő tevékenység, vagy pusztán csak a szabadidő zökkenti ki, s feledteti a vízivás kulcsszerepét. A szervezet hatékony működéséhez alapvető feltétel a folyamatos vízellátás, megelőzendő a különböző egészségügyi problémákat.

 

 

 

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.