Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Ma van a 45. Föld napja világmozgalom

Ma van a 45. Föld napja világmozgalom

2015. Április 22. 17:16

Országszerte programokat rendeztek/rendeznek a mai napon ünnepelt Föld napja alkalmából. Több szervezet is a környezet védelmére, az éghajlatváltozás ellen tehető apró cselekedetekre hívja fel a figyelmet.

Fotó: Flickr / Creative Commons / NASA Goddard Space Flight Center

Ma 45. alkalommal ünnepeljük világ szinten a Föld napját, magyarországi tekintetben a 25. évfordulót számoljuk. Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére 1970. április 22-én, 25 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért - olvasható a Föld Napja Alapítvány oldalán. Majd később, 1989-ben Denis Hayes és társai létrehozták Kaliforniában a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, s hírleveleket küldtek a világ számos országába a Föld környezetének védelme jegyében. Mára az alapgondolat és kezdeményezés világméretet öltött.

Számos olyan lehetőséget vázolnak fel szerte a világban, amellyel személyenként is tehetünk az éghajlat- és környezet védelmének tekintetében. A környezet zölddé tétele, fák ültetése, természetes szerek használata, haszonnövények termesztése, komposztálás, környezetbarát termékek előnyben részesítése, s folytathatnánk még, a lehetőségek listája meglehetősen hosszú.

 

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.