Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Magyar sikerek a moszkvai World Dog Show-n

Magyar sikerek a moszkvai World Dog Show-n

2016. Június 29. 19:32

Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák győztek a moszkvai World Dog Show-n, a legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak - közölte a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke szerdán az MTI-vel.

Korózs András kiemelte, hogy nagy létszámban vettek részt magyar kiállítók a moszkvai világkiállításon, annak ellenére, hogy az orosz főváros földrajzilag kutyával nehezen megközelíthető.

Nyolcvan magyar kutya nevezett a napokban zárult nemzetközi megmérettetésre, így Magyarország a rendezvényen az erősebb országok közé tartozott. Mindösszesen 30 ezer bírálat volt a kiállítás ideje alatt - tette hozzá az egyesület elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a 80 magyar nevezés között mind a kilenc nemzeti kutyafajta képviseltette magát, és ezeknek a fajtaversenyeknek a kilencven százalékán magyar tulajdonú és tenyésztésű kutyák győzedelmeskedtek.

A legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak: több kategóriában is magyar tulajdonú erdélyi kopó, magyar agár és rövidszőrű magyar vizsla került ki győztesként, és a fajtagyőztesek is magyar tulajdonban lévő állatok lettek - hívta fel a figyelmet.

A szépségversenyen a juhász- és pásztorkutyák csoportgyőzteseként egy magyar tulajdonú svájci fehér juhászkutya is megmérettette magát. Ez azért is számít nagy sikernek, mivel a fajtacsoportok nagy részét oroszok képviselték - hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete már készül a jövő évi világkiállításra, amelyet rendhagyó módon nem az eredetileg pályázatot nyert Ecuador rendez meg. A dél-amerikai ország visszamondta a rendezést a gazdasági problémák és az elmúlt időszakban bekövetkezett földrengések miatt.

A jövő évi kiállításnak így a korábbi pályázaton második helyezést elért Németország ad otthont - tette hozzá Korózs András elnök.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.