Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Megint Michelin-csillagot kapott egy budapesti étterem

Megint Michelin-csillagot kapott egy budapesti étterem

2015. Március 12. 17:14

A 34. Michelin-kalauzban a Costes, az Onyx, és a Borkonyha mellett egy XII. kerületi étterem, a Tanti gazdagodott az éttermek legfontosabb csillagával, az európai nagyvárosok között szemezgető Michelin-kalauz véleménye szerint.

Fotó: Flickr / Creative Commons / markus spiske  / - Illusztráció

2014 őszén a Bruno & Bruno helyén indult új tervekkel a Tanti, mely Pesti István konyhafőnök vezérletével csodás ételkölteményeivel felírta az új éttermet Európa térképére.

Rebecca Burr, a kalauz szerkesztője sajtóközleményében a Tanti „nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét” méltatja, tiszta és friss ízeket kínál, ami a hozzávalók igazi ismeretét bizonyítja. A kalauz 20 ország és 46 város éttermei közül válogat. Öt szempont szerint értékelik az ételeket: 1. Az ételek minőségének vizsgálata, 2. A sütés, főzés, ízesítés tökéletessége, 3. A konyha eredetisége, stílusa, 4. Az „ár-érték” arány, 5. A látogatások gyakorisága alapján.

Az értékelés során egy csillaggal minősíti a Vörös Könyv „a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket. Két csillagot kapnak azok a kitűnő éttermek amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni. Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.